Wethouder Ufuk Kyha startte Week van Respect op Sancta Maria Mavo

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-11-2018 | Gewijzigd op: 05-11-2018
Maandagmorgen 5 november 2018 trapte wethouder Ufuk Kâhya (Jeugd, Onderwijs en Talentontwikkeling) de Week van Respect af. Dat deed hij in de aula van de Sancta Maria Mavo aan de Aartshertogenlaan op de Vliert. Daar zitten ongeveer 200 leerlingen.
Wethouder Ufuk Kâyha van onder meer Talentontwikkeling  in een van de klassen van 
de Sancta Maria Mavo aan de Aartshertogenlaan.

.......................................................................................


Ufuk K
âhya gaf er ook  een gastles 'Respect'aan  een vierde klas [30 jongeren]. Tijdens de les ging hij met de leerlingen in gesprek over vooroordelen: “Het is belangrijk om na te blijven denken over de beelden die je hebt bij iemand anders. Waar baseer je deze op? En kloppen die beelden wel? De enige manier om daar achter te komen, is door met elkaar te praten. Want dan leer je iemand pas echt kennen.”  Een van de jongeren zei aan het einde van de les: “U heeft ons wel aan het denken gezet”.

Dit jaar besteden weer veel scholen in onze gemeente aandacht aan Respect. Zo hebben leerlingen van het Bossche Kinderparlement een Rap-Dance gemaakt met de titel “Respect heen, is respect terug”. Ook schitteren leerlingen van zes scholen voor voortgezet onderwijs op een Open Respect Podium en startte vorige week het Bossche Jeugdparlement. [artikel dd. 2-11-2018].