Presentatie eerste exemplaar Goede doelengids Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-07-2019 | Gewijzigd op: 02-07-2019
Een foto na afloop van de ceremonie in
de Oranjegalerij van het stadhuis met
middenin burgemeester Jack Mikkers
en Jan de Rond van Mooi zo Goed zo
.
vlnr.: Anne -Mart Agerbeek,
miel Felix, Anne-Marie van Eeten,
René Bekkers, Jan de Rond,
burgmeester Jack Mikkers,
Ruurd Verdam, Marga de Leeuw,
Menso Westerouen van Meeteren.
 

foto © henk van esch, 1 juli 2019.
.................................................................

Maandagavond 1 juli 2019 ontving burgemeester Jack Mikkers het eerste exemplaar van de Goede Doelengids 's-Hertogenbosch. Deze gids vermeldt een groot aantal stichtingen/organisaties die op onder meer sociaal maatschappelijk vlak zich inzetten voor de medemens. Maar.... en daar gaat het om: die wel eens een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarom zijn ze voor donateurs /sponsoren in deze Goede Doelengids samen gebracht. Den Bosch is de eerste met een  dergelijke Goede Doelengids, die mede dankzij de Rotary West tot stand is gekomen. 
De geestelijke vader  achter de gids is Jan de Rond van Mooi zo Goed zo. De Rond bood aan burgemeester Mikkers het eerste exemplaar aan in de Oranjegalerij van het stadhuis. Er waren vele afgevaardigden van stichtingen en organisaties en van de Rotary aanwezig.  
 
De ceremonie in de Oranjegalerij
met toespraken van onder meer de hoogleraar filantropie prof.dr. René Bekkers[l.]  en Jan de Rond [l-onder]
en burgemeestser Jack Mikkers.
..... .....


Anne-Mart Agerbeek biedt
Jan de Rond een boeket aan.

foto's © henk van esch, 1 juli 2019.

De organisaties zijn actief op gebied van natuur & milieu, buurt en wijk, sociaal maatschappelijk en  kunst & cultuur.Er wekeen 6.300 vrijwlligers en personeel. De gids is mede tot stand gekomen danzkij de Rotary West, die in december 2017 groen licht gaf voor de uitgave. Uit  113 organisaties die zich hadden aangemeld zijn er 63 geselecteerd. Zij voldoen aan de criteria betrouwbaarheid, lokale betrokkenheid, doelmatigheid, continuïteit en [sociale] duurzaamheid. 

Bericht van 4 juni 2019 Lokale Goede Doelengids on line / Aanbieding eerste exemplaar 

Zaterdag 1 juni 2019 kwam ook in Den Bosch de lokale goede doelen gids online. Deze gids die op, maandag 1 juli 2019 officieel aan burgemeester Jack Mikkers wordt aangeboden bevat alle instellingen en organisaties die goede doelen steunen. De uitgave staat onder supervisie van de stichting Goede Doelen 's-Hertogenbosch die op 28 maart 2019 werd opgericht.

Er zijn al meer dan 60 organsaties  in de gids opgenomen op gebied van natuur & milieu, buurten & wijken, sociaal & maatschappelijk en kunst & cultur. De Rotary club 's-Hertogenbosch-West gaf in  december 2017 groen licht voor dit project  onder de naam 'Gouden Eeuw van Filantropie'.

De organisaties moeten voldoen aan de criteria: betrouwbaar, lokale betrokkenheid, doelmatig, continuïeit en [sociale] duurzaamheid.

Zie de site Goede doelen

Terug naar boven