Bosschenaar Boaz Spermon geen Minister van Gehandicapte Zaken

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-06-2019 | Gewijzigd op: 18-06-2019

Boaz Spermon miste de kans om minister van Gehandicapte Zaken te worden
Bij de verkiezingen voor Minister van Gehandicapte Zaken maandagavond  17 juni 2019 op KRO/NCRV in het Kurhaus behaalde Boaz Spermon niet voldoende stemmen om die ministerpositie te verkrijgen. Het was Rick Brink, een van de zes genomineerden, die de titel wist binnen te halen.

Bericht van 10 juni 2019 Bosschenaar Boaz Spermon kandidaat minister Gehandicapte Zaken te worden gekozen.
Dat gebeurt in het programma van KRO/NCRV dat gepresenteerd wordt door Lucille Werner. Boaz is de zoon van Renée Spermon, voormalig fysiotherapeut, ook bekend als voormalig voorzitter van Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad.
Dat ministerschap is nieuw ingesteld. In die positie moet de minister opkomen voor de 2 miljoen Nederlanders met een handicap.
Het is geen kamerzetel, maar wel functionaris in een ambassadeursrol,  die  lobbyt, de wetgeving ter discussie stelt en nieuwe ideeën lanceert en plannen in praktijk brengt.
Boaz heeft zch naast de eerder aangemelde 130 kandidaten aangemeld, omdat hij gemotiveerd is door zijn eigen handicap: een agressieve immuunziekte. Boaz onderging drie jaar geleden een stamceltransplantatie in Uppsala in Zweden,  een unieke ingreep die hij door crowdfunding wist te realiseren. De operatie kostte hem € 92.000. 
 
Boaz Spermon[35 jaar] ,
een van de zes kanshebbers om
Minister van Gehandicapte
Zaken te worden.

.........................................