Bij zorgenvriendjes kunnen jeugdige kinderen hun emotie kwijt

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-07-2019 | Gewijzigd op: 03-07-2019
Kinderen kunnen niet altijd hun zorg of angst kwijt. Dat is al moeilijk bijv. in een ziekenhuis. Het kennisnetwerk  Verwenzorg heeft de idee bedacht een pop te maken met een ritssluiting als mond, waarin kinderen een briefje kunnen stoppen met daarin een kort tekstje wat hen dwars zit: of het verlies van een hond, hamster of vogel, of iets met pappa of mamma, waarover zij inzitten, of wat hen bezig houdt. 
....
Het speciaal over Zorgenvriendjes
door Verwenzorg uitgegeven boekje.  
Dit is de pop met mond [ritssluiting]
waarin kinderen een eigen
boodschap kunnen stoppen. In het ziekenhuis worden ze al vaak verstrekt. 

Een huisarts had dat idee Zorgenvriendjes in een Gronings Ziekenhuis gezien en besprak het met de stichting Verwenzorg van Joke Zwanikken. Verwenzorg doneert al vanaf 2015 zorgenvriendjes aan patiëntjes van het Jeroen Boschziekenhuis en aan kinderen van Zuiderbos, een school met leerlingen met psychiatrische problemen.
Wia Huitema maakt zelf deze grappige poppen waarvan er geen één hetzelfde is. Er zijn er al honderden bij jeugdige kinderen bezorgd en er staan zelfs een aantal mooie reacties van kinderen van 4-9 jaar in het speciaal door Verwenzorg uitgegeven boekje ‘Zorgenvriendjes: daar word ik blij van’, waarvoor Margot Peijnenborgh leuke en toepasselijke illustraties heeft verzorgd.