Wethouder Huib van Olden op Burendag eventjes thuiskok

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-10-2019 Wethouder Huib van Olden heeft woensdagavond 2 oktober 2019 rond het thema Burendag als buurtkok gefungeerd. Initiatiefnemer, de stichting Thuisafgehaald is de organisator van de landleijke burendag en organiseert tot 6 oktober2019 een ‘Voor je Buurtiendaagse’. Door die oproep eens voor je buren te kolen kan iedereen eens genieten van een verse en met liefde bereide maaltijd, stelt de organisatie. Het betekent tevens een ontmoeting met je buren. Op de achtergrond speelt mee dat 30% van alle Nederlanders zich eenzaam voelt en 7% van alle zelfstandig wonende ouderen ondervoed is.
Wethouder Huib van Olden [r.] beantwoordde de oproep van de Stichting Thuisafgehaald als buur eens voor je buren te koken.
Dat tafereel speelde zich af
in Badeloch in de Eindhovenstraat.


..............................................................

De wethouder gaf als antwoord aan die oproep van de stichting Thuisafgehaald eens met de jongeren Ambosschadeurs van de stad in Badeloch in de Eindhovenstraat voor degenen die niet kunnen koken of geen maaltijd kunnen bereiden, een maaltijd klaar te maken . De stichting meldt dat er in het land al 11.500 thuiskoks actief zijn die per jaar ruim 50.000 maaltijden bereiden. Thuisafgehaald regelt de afhaalmogelijkheid voor degenen die om welke reden niet zelf hun potje kunnen koken.