Wethouder MikevdGeld & Dylan van de Wal onthullen 1ste regenboogbankje

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-10-2019 | Gewijzigd op: 10-10-2019
Woensdagmorgen 9 oktober 2019 -in de coming-outweek,  hebben wethouder Mike van der Geld [van o.a. Diversiteit] samen met de bedenker Dylan van de Wal het -uitnodigende - regenboogbankje op de Wilhelminabrug [ hoek van der Does de Willeboissingel !] onthuld. Dat gebeurde met de familie van Willem, met de makers WeenerXL, speciaal Saskia van Luxemburg en Bianca van den Bosch-Alders en met  betrokken organisaties.
 
....

Wilhelminabrug hoek Van der Does de Willeboissingel.

-Hierboven: De onthulling door wethouder Mike van der Geld
[o.a. Diversiteit] samen met de bedenker van het bankje Dylan van de
Wal en de makers Saskia van Luxemburg en Bianca van den Bosch-Alders.

-Hieronder: Speciale gelegenheidsfoto op de 'social sofa' met de vier hoofdpersonen.


foto's © paul kriele, 9 oktober 2019.
 
....

'Uitnodigend', zo bedacht Dylan van de Wal toen hij dit 'bankje voor iedereen' in gedachten kreeg.  Dat kwam doordat hij in 2016 de Jheronimus Bosch Award won en met dit idee liep.
Wethouder Mike van der Geld sprak in zijn welkom op de Wilhelminabrug, dat na het kleurrijke zebrapad bij De Draak, dat aan slijtage lijdt, we bedachten om dichtbij, op deze plek, dat bankje te plaatsen, direct in het zicht en uitnodigend voor iedereen.
Ontwerper Dylan van de Wal zegt dat het geen bankje is om bij stil te blijven staan, maar ook om met elkaar er op te gaan zitten zodat je aan elkaar vriendschap en genegenheid kunt tonen.' Om daar direct aan toe te voegen, '..ook om de makers in het zonnetje te zetten..'
Daarna gingen de wethouder met bedenker en de maaksters gezamenlijk op het bankje zitten. 

Voor Van der Geld was het de eerste uitreiking van dit '... leuke en knap gemaakte bankje dat voor iedereen is bedoeld. Maar dat is niet altijd vanzelfsprekend..',.  zei de wethouder tot slot. 
-Boven: Wethouder Mike van der Geld in gesprek met WeenrXL onder wie de twee maaksters  van het bankje. Oh ja, dat miniem kleine hondje [middenin foto] heet Fluf en weegt nog geen kilo..
enis nog kleiner dan een shiwawa....

-Rechts boven: Ter afsluiting van de
ceremonie gingen alle aanwezigen op de foto
om 'het bankje  voor iedereen' uit te proberen
...

foto's © paul krieel, 9 oktober 2019.
 

 

Terug naar boven