Nominatie voor Nationale Vrijwilligersprijzen 2020

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-02-2020 | Gewijzigd op: 18-02-2020
Gemeenten mogen jaarlijks enkele vrijwilligersorganisaties voordragen voor de Nationale Vrijwilligersprijs. Dat initiatief komt van het  Ministerie VWS en is bedoeld om vrijwilligersorganisaties in het zonnetje te zetten. De uitreiking is op 28 maart 2020. Minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal op die dag de toekenningen bekend maken.

Den Bosch heeft deze organsaties voorgedragen:
SAS-Zomerschool 55+, Geen gewone school. In de zomervakantie, wanneer familie op vakantie is én veel activiteiten stil liggen, organiseert de Zomerschool voor 550 deelnemers educatieve activiteiten. De kerngroep, gastheren/vrouwen én docenten zijn vrijwilligers.

Voor Elkaar Aan De Slag (VEADS) organiseert activiteiten voor sociaal geïsoleerde inwoners uit de regio ‘s-Hertogenbosch. Mensen die worstelen met eenzaamheid en alles wat je in een leven kan overkomen. Met de opbrengst van twee kringloopwinkels zet VEADS 150 kinderen met “grote-mensen-zorgen” in het zonnetje, organiseert een zilverrally organiseren en biedt een diner aan 150 mensen.

Het Open Venster Nuland is een schakel tussen gezonde en zieke inwoners. Bijna 48 jaar heeft een vrijwilligersgroep aandacht voor de zieken in het dorp. Ook zij horen erbij! Vrijwilligers van Het Open Venster brengen de zieken een groet en laten weten dat er aan hen gedacht wordt.

Stemmen op deze genomineerden kan van 18 februari-22 maart 2020. Meer info: Nationale Vrijwilligersprijzen 2020.