Helftheuvel:Aftrap van Bejaardenhuis vd Toekomst met brunch & De BEND

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-03-2020 | Gewijzigd op: 09-03-2020
Helftheuvel: Aftrap met brunch & De BEND van ’Bejaardenhuis vd Toekomst’
 
....
-Hierboven:  Groepsfoto van stichtingsbestuur in oprichting  vlnr. Paul Kagie,
Joop Thissen, Hans Kieft, Jacqueline Benschop, Ine van Gaalen, René Dullaart en Henk Engel.

-Hieronder: Welkomstwoord door Paul Kagie en wethouder Huib van Olden.
foto's © renée kagie, 8 maart 2020.
......

Zondagmiddag 8 maart 2020 vond in het Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel met een brunch de aftrap plaats van het project ‘Bejaardenhuis van de toekomst ‘ [zie artikel hieronder*]. Het doel van de kerngroep, is in de Helftheuvel en wijde omgeving Schutskamp de bejaarden die daar wonen een betere [zeg efficiëntere] zorg, afleiding en een veiliger en prettiger woonomgeving [aan-] bieden.
Kortweg wil de nieuwe stichting 'Bejaardenhuis van de Toekomst'meer samenhang brengen in alle initiatieven die er in de wijk Helftheuvel, Kruiskamp en Schutskamp al bestaan.

*Artikel van 4 maart 2020: Nieuw initiatief: veiliger en prettiger wonen voor bejaarden in de Kruiskamp, Helftheuvel en Schutskamp van 
nieuwe stichting i.o. 'Bejaardenhuis van de Toekomst'.  

 
..............
-Hierboven: vlnr wethouder Huib van Olden, initiatator Paul Kagie, Alexander van Weert vanuit de stichting 'Alles voor mekaar' de ondersteuner van 'Bejaardenhuis van de Toekomst', Brabants Dagbladredacteur Marc Brink, Henk Engel met portefeuille Zorg en algemeen bestuurslid JoopThissen.  

-Hieronder: Met ‘De BEND’, waarvoor vaak door de zestig aanwezigen geklapt werd,
ging het terug in de Tijd en ook de voetjes van de vloer.  vlnr.: Ferry Sluiter basgitaar,
Jan  Maartens drums, Toon van Hoek gitaar en Tiny Bakx zang en gitaar.

-Onderaan: Kijkje via Joop Thissen, Paul Kagie en wethouder Huib van Olden
in de zaal van De Helfheuvel, waar deze middag circa 60 omwonenden
zich te goed deden aan een brunch en zich hebben vermaakt met muziek van De Bend.


foto's © paul kriele, 8 maart 2020.
.............................................................................................................................................................
 
.............
.............

Die aftrap, waar ruim 60 omwonenden op afkwam, stelde zich de kerngroep [binnenkort de stichting Bejaardenhuis van de Toekomst] voor.
e initiator en motor achter dit project Paul Kagie stelde na een kort welkom zijn toekomstig collega-bestuursleden voor Joop Thissen, Henk Engel portefeuille Zorg, Hans Kieft, René Dullaert en Herman van de Kamp. Dat stichtingsbestuur gaat samenwerken met Alexander van Weert van de stichting ‘Alles voor elkaar’.
Wethouder van onder meer Zorg Huib van Olden confirmeerde zich met zijn aanwezigheid met dit uniek initiatief en sprak een ondersteunend woordje. Van Olden:’ De buurt heeft dit –omdat zo’n aanpak erg ingewikkeld is- toch maar voor elkaar gekregen. Want we weten allemaal dat ‘Den Haag’ van alles bedenkt, maar ook dat het daar wel eens mis gaat. Dus moeten we het vaak zelf doen. Het begin is vanmiddag gemaakt met een brunch en met muziek van De Bend’. Daarop besloot Van Olden met een dankwoord aan de Buurtvereniging De Helftheuvel en aan de kerngroep ‘Bejaardenhuis van de Toekomst’. 'Laten we nu gezellig doorplussen met De BEND. U bent van harte welkom op de dansvloer’.
 
Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel

Op de eerste middag van de nieuwe stichting 
'Bejaardenhuis van de toekomst' vermaakten de oudjes van de Helftheuvel, Kruiskamp en Schutskamp  zich onder meer op de dansvloer
bij muziek uit de fities en sixties van 'De BEND'.


foto © paul kriele, 8 maart 2020.
..............................................................................


De Bend, die rustige dance-rock liet horen, bestaat uit Jan Maartens drums, Ferry Sluiter bas-gitaar, Toon van Hoek en Tiny Bakx gitaar. Peter van de Heyden was door privé- omstandigheden niet aanwezig. De oudjes van de Helfheuvel en omgeving werden met zang door Tiny Bakx die nummers van Elvis Preslye, The Shadows, Alvin Stardust en Wilson Pickett ten gehoren bracht, herinnerd aan hun jeugdjaren.

Na deze goed bezochte start kun je concluderend zeggen, al is de naam symbolisch bedoeld, ’Het bejaardenhuis van de Toekomst’ staat als een huis.

Foto-impressie van Renée Kagie:
 
foto's © renée kagie, 8 maart 2020.
 
 
foto's© renée kagie, 8 maart 2002.

 

Terug naar boven