Maatregelen van Brabantse Veiligheidsregio's rond coronavirus

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-03-2020 | Gewijzigd op: 10-03-2020
In een speciale persmeeting hedenmiddag, dinsdag 10 maart 2020/16.00 uur hebben de drie burgemeesters van Tilburg [Theo Weterings], Den Bosch [Jack Mikkers] en Eindhoven [John Jorritsma] maatregelen bekend gemaakt om de effecten van de corona-epidemie zo veel mogelijk te voorkomen.

-Komend weekeind, zaterdag 14 en zondag 15 maart 2020 zijn alle betaald voetbalwedstrijden afgelast /verboden, ook alle dancefestivals en concerten zijn verboden, de carnavalsoptocht in Oosterhout is afgelast en de beurs in de TUEindhoven is met onmiddellijke ingang stopgezet.

-Het dringend advies van de veilighedsregio is de sociale kontaktende komende zeven dagen zoveel mogelijk te beperken, specifiek wanneer men bijv. komend weekeind uitgaat en daarna, zondags bijvoorbeeld, toch naar opa of oma zou gaan.  Deze groep ouderen vormt  een kwestbare groep inzake het coronavirus, aldus Jorritsma in het opsommen van maatregelen. De overheid gaat niet over tot het sluiten van café's en restaurants. 

Indoor Brabant
-In het algemeen dient men bij de organsatie van evenementen boven de 1000 personen terughoudend te zijn en die af te gelasten. Dat betekent voor Indoor Brabant, dat van  12 t/m 15 maart in de Brabanthallen wordt gehouden, er niet meer dan 1.000 bezoekers per dagdeel binnen mogen.

Volgende week, op 16 maart 2020, komen de burgemeesters met nieuwe actuele berichten,