B&W: Samen zijn we Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-04-2020 | Gewijzigd op: 10-04-2020
........

Plan ter ondersteuning lokale ondernemers


Het is een ongekende tijd voor Nederland én ’s-Hertogenbosch. Sinds maart merken we de gevolgen van het coronavirus. Iedereen voelt en ziet de impact ervan. En die is ongekend. De coronacrisis treft ook de evenementen-, toeristische en culturele sector. Samen met hen hebben we een plan gemaakt. Hiermee willen we inwoners enthousiast maken voor al het lokale dat ondernemers online te bieden hebben. Gedachte erachter is “koop-, proef- en beleef-lokaal” te stimuleren.
Wethouder Mike van der Geld (Cultuur en Evenementen): “Ik zie veel creativiteit en veerkracht in ’s-Hertogenbosch. Als Cultuurstad van het Zuiden wordt door hen nu veel digitaal mogelijk gemaakt. Dan denk ik aan de digitale theatervoorstellingen, virtuele museumtours en online invullingen van een festival als Cement. Een mooie invulling als ondernemer én voor bezoekers in deze tijd. Ook hier geldt dat we alleen samen de gevolgen van het coronavirus kunnen aanpakken.” Ook de detailhandel, horeca en hotels worden hard geraakt. We slaan de handen ineen om een impuls te geven aan de lokale economie. Waarbij iedereen oog heeft voor de noodzaak om thuis te blijven en alleen naar buiten te gaan als het moet.
Wethouder Jan Hoskam (Economie): “Als consument kan je natuurlijk heel goed online je boodschappen doen, maar ook andere spullen kopen. Met dit plan willen we aandacht vragen voor de lokale ondernemers. Want die hebben ’s-Hertogenbosch zo veel te bieden. We kunnen elkaar helpen onze economie weer wat in beweging te krijgen”. Koop-, proef- en beleef lokaal vanuit huis Samen zijn wij Den Bosch is tot stand gekomen in overleg met partners in ’s-Hertogenbosch. Zoals de VVV, DOCIS, KHN, SOCH, Hartje ’s Hertogenbosch en het Hoteloverleg.

Wil je weten wat je (online) kan doen en wat er te doen is? Kijk dan op www.bezoekdenbosch.nl want Samen zijn wij Den Bosch!

Mikkers in een livestreamboodschap aan de burgers
Regelmatig verschijnt burgemeester Jack Mikkers via de gemeentepagina in een life stream met een boodschap aan de burgers. Wanneer en op welk tijdstip?  Zo maar. Dus dan moet je wel de hele dag aan je mobiel, Ipad of laptop blijven zitten.