Start meldpunt Lokale organisaties

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-04-2020 | Gewijzigd op: 20-04-2020
In de stad is een Meldpunt Lokale Organisaties gestart, waar stichtingen en  verenigingen hun zorgen, knelpunten en problemen als gevolg van de coronacrisis kunnen melden. Initiatiefnemer is Jan de Rond van Mooi zo Goed zo.  Beiden,  het Meldpunt en Galant, krijgen [bijv. bij onderzoek]  ondersteuning van ’S-PORT, CultuurBosch, Goede Doelen ’s-Hertogenbosch en Erasmus Universiteit Rotterdam.

.....
De maatregelen om het coronavirus in te dammen leggen het dagelijks leven (bijna) stil. Veel stichtingen, verenigingen hebben hun deuren moeten sluiten en activiteiten zijn opgeschort. Ook als de maatregelen versoepeld worden, blijven de gevolgen van de crisis nog lang voelbaar.
Het Meldpunt verzamelt de knelpunten en uitdagingen waar organisaties mee te maken hebben en krijgen. Na inventarisatie ontstaat een specifiek beeld van problemen en noden per sector. Op basis daarvan kunnen maatregelen bedacht worden.
Het Meldpunt doet een oproep aan verenigingen en stichtingen hun vragen te stellen, zorgen te delen en mee te doen aan het onderzoek dat via het meldpunt gestart wordt onder 1.100 organisaties.