Mikkers belooft eindelijk ruimte voor horeca

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-05-2020 | Gewijzigd op: 10-05-2020
Mikkers belooft [..] eindelijk ruimte voor horeca

Burgemeester Jack Mikkers heeft, na weken van mooie beloften en ondersteunende woorden, waarin weinig zakelijke aanpak zat, aan ondernemers ruimte voor de horeca beloofd [..]. Dat deed Mikkers in het programma ‘Zomer’ [vernieuwd na de Coronaserie] op Dtv.  
Jack Mikkers kwam maar niet
tot toezeggingen en besluiten.
Pas nadat de horeca-uit nood- 
om actie vroeg komt Mikkers de komende week met een besluit en begint Jan Hoskam maandagmorgen 11 mei 2020 overleg met de horeca


 

Presetator van het programma dat vanuit TheateradParade plaatsvindt, Theo Verbruggen, vroeg de burgemeester nadrukkelijk omdat er weken niets tot stand kwam en Mikkers alleen mooie woorden gebruikte. De horeca kwam daartegen in het verweer en vroeg ‘om actie’.
Wat die ruimte nu dan is..? Zeker niet op de Parade ivm de foodmarkt daar. En ook zei Mikkers dat als er iets gebeurt dan met in overleg ‘andere partijen’ en volgens de richtlijnen van de Veiligheidsregio. De komende week [11-16 mei 2020] volgt er een uitspraak over…

De gemeente is al wel begonnen om op drukke winkeldagen de vrijwilligers van de Blauwe Engelen de bezoekers aan de binnenstad te doen begeleiden en hen- als dat nodig is- te wijzen op het eenrichtingsverkeer in drukke winkelstraten.

Zomerevenement Theo Verbruggen  bevroeg de burgemeester nader,  nadat hij aankondigde een zomerevenement  te plannen. Mikkers: 'Liever spreek ik over een belevenis'.  Mikkers, die er ook weer aan toevoegde,  '..dat deze bijzondere invulling van de vervallen evenementen gebeurt in samenwerking met andere partijen..'

Bericht van 9 mei 2020 Inzet Blauwe Engelen om -op proef-  bezoekers aan de binnenstad te begeleiden 
Zaterdag 9 mei 2020 is een proef gestart waar de Blauwe Engelen  toezicht houden op de publieksstromen in de binnenstad, zoals rechts houden en afstand houden. Vandaag stonden er een aantal  Blauwe Engelen op de Hinthamerpromenade en op de Hooge Steenweg. Het was gezien moederdag, behoorlijk druk in de stad. De proef is een initiatief van de gemeente die de Blauwe Engelen hiervoor heeft gevraagd.

Daarom zijn ze nog niet in het uniform van de Blauwe Engelen. Als de proef slaagt wordt die op volgende drukke koopdagen voortgezet.
Voorzitter Ans Buys was vol lof over de reacties van het publiek, hoewel er ook mensen waren die 'nergens van af wisten' of de gele pijlen op het trottoir 'niet hadden gezien..'.  Maar het merendeel was er vol lof over. Zelfs een voetganger reageerde met de opmerking dat dit altijd wel zo mag...

...............
De proef met publieksbegeleiders die bezoekers attenderen op het eenrichtingsvekeer voor voetgangers in straten van de binnenstad. De Blauwe Engelen gaan, als deze proef een succes is, hiermee op drukke koopdagen aan de gang.

foto's © henk engel,  9 mei 2020.
........................
......
 
 

Terug naar boven