Blauwe Engelen zijn gestopt met begeleiden binnenstadsbezoekers

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-05-2020 De Blauwe Engelen  van de. stichting Gastvrij  's-Hertogenbosch zijn deze week gestopt met het begeleiden en verwijzen van binnenstadsbezoekers.
Dat gebeurde nadat enkele  'Engelen'geconfronteerd werden met agressieve reacties/scheldpartijen. Die inzet begon op 9 mei 2020 op verzoek van burgemeester Jack Mikkers.
 
.....
Voorzitter van Gastvrij 's-Hertogenbosch Ans Buys  wijst
binnenstadbezoekers op  het eenrichtingsverkeer  in de drukke winkelstraten.

foto © henk engel, 9 mei 2020.

Bericht van 9 mei 2020 Blauwe Engelen gaan bezoekers aan de binnenstad begeleiden

Inzet Blauwe Engelen om -op proef- bezoekers aan de binnenstad te begeleiden Zaterdag 9 mei 2020 is een proef gestart waar de Blauwe Engelen toezicht houden op de publieksstromen in de binnenstad, zoals rechts houden en afstand houden. Vandaag stonden er een aantal Blauwe Engelen op de Hinthamerpromenade en op de Hooge Steenweg. Het was gezien moederdag, behoorlijk druk in de stad. De proef is een initiatief van de gemeente die de Blauwe Engelen hiervoor heeft gevraagd. Daarom zijn ze nog niet in het uniform van de Blauwe Engelen. Als de proef slaagt wordt die op volgende drukke koopdagen voortgezet. Voorzitter Ans Buys was vol lof over de reacties van het publiek, hoewel er ook mensen waren die 'nergens van af wisten' of de gele pijlen op het trottoir 'niet hadden gezien..'. Maar het merendeel was er vol lof over. Zelfs een voetganger reageerde met de opmerking dat dit altijd wel zo mag duren.
De proef met publieksbegeleiders die bezoekers attenderen op het eenrichtingsvekeer voor voetgangers in straten van de binnenstad. De Blauwe Engelen gaan, als deze proef een succes is, hiermee op drukke koopdagen aan de gang.