Aanmelding voor Toegankelijkheidsprijs 2020

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-07-2020 | Gewijzigd op: 08-07-2020
Ook dit jaar keert de gemeente weer de Toegankelijkheidsprijs uit. Die Toegankelijkheidsprijs 2020' is bedoeld voor die organisatie, vereniging of inwoner die zich buitengewoon inzet voor toegankelijkheid voor mensen met een beperking.
Wethouder Ufuk Kâhya die mede jurylid is: 'De prijs is bedoeld om personen, organisaties en bedrijven te stimuleren om de toegankelijkheid, bereikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid voor mensen met een beperking goed te regelen , zodat alle inwoners gelijke kansen hebben en zich geaccepteerd voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook.'
Toegankelijkheid gaat over bereikbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en kunnen meedoen. Dat gaat verder dan de toegang en inrichting van gebouwen en openbare ruimte. Toegankelijkheid zorgt dat: iedereen kan genieten van een concert, evenement, een hapje eten of sporten; informatie op de website van een bedrijf/organisatie voor iedereen duidelijk en makkelijk te vinden is; iedereen zich thuis voelt bij een organisatie, bij een activiteit of in een bedrijf; iedereen gebruik kan maken van de voorzieningen en diensten die worden aangeboden.


Winnaar en genomineerden 2019
Vorig jaar ging de Toegankelijkheidsprijs naar Kindcentrum Meerlaer in Rosmalen. Zij ontvingen een wisseltrofee en een cheque ter waarde van € 3.000. Het Kindcentrum is een mooi voorbeeld van een plek waar kinderen met en zonder beperkingen samen spelen en leren. Zo leren kinderen omgaan met zowel overeenkomsten als verschillen. Dat vergroot de sociale integratie.
De andere twee genomineerden van vorig jaar waren Boxing Boldy en aannemersbedrijf Roy Verstegen uit Nuland.

De jury kiest uit de genomineerden één of meerdere winnaars. De prijs is een wisseltrofee en een geldbedrag van totaal € 3.000,-. Aanmelden Is uw organisatie toegankelijk en kan iedereen er meedoen? Of kent u een organisatie of inwoner die zich buitengewoon inzet voor mensen met een beperking? Meld uzelf of een ander dan aan voor de Toegankelijkheidsprijs 2020. Dit kan van 1 juli tot 15 september via de pagina op de site van de gemeente'Toegankelijkheidsprijs', of klik op:  Toegankelijkheidsprijs.