Bij Katrien: Workshop mondkapjes maken

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-07-2020 | Gewijzigd op: 03-07-2020
Mondkapjes zien we steeds vaker in het straatbeeld. Vanaf 1 juni is het zelfs verplicht om in het openbaar vervoer niet-medische mondkapjes te dragen. Het is belangrijk dat voor iedereen, die daar behoefte aan heeft, een mondkapje beschikbaar is. Ook voor de inwoners van onze gemeente die niet gemakkelijk een mondkapje kunnen aanschaffen.
.........
In Bij Katrien in de Schilderstraat werd donderdagavond 2 juli 29020 mondkapjes gemaakt in aanwezigheid van wethouder Ufuk Kâhya[ l.]. Die zo juist aan Marcel Wijnen [m.] van De Loods [op achtergrond ]mondkapjes heeft overhandigd.
Onder:  Voorzitter van Bij Katrhien Gieke Buur 
Initiatiefnemers waren Bij Katrien, Stichting VEADS, Galant en de gemeente.

foto's © saskiahordijk, 2 juli 2020
 ...............

Mondkapjes voor iedereen
De afgelopen weken hebben deelnemers geleerd zelf een mondkapje te maken, onder begeleiding van een ervaren instructeur van Voor Elkaar Aan de Slag. Deze mondkapjes overhandigde wethouder Ufuk Kâhya aan Over Rood en Loods. Twee organisaties die zich inzetten voor de maatschappij. Marcel van Wijnen van Stichting Loods Is blij met de mondkapjes. Zo kunnen vrijwilligers en deelnemers weer aan de slag bij de projecten van Loods, mét mondkapje.
Wethouder Ufuk Kâhya is blij met deze inzet in de stad. “Juist in deze tijd is het belangrijk om naar elkaar om te kijken en elkaar te steunen. Niet iedereen heeft de middelen om zelf voor een mondkapje te zorgen. Het maken van een mondkapje voor een ander is een mooi voorbeeld hoe de inwoners van gemeente ’s-Hertogenbosch met elkaar omgaan.”
Het streven is het maken van 300 mondkapjes. We roepen iedereen op om in de komende weken een of meerdere mondkapjes te maken, en deze in te leveren bij Bij Katrien (voor openingstijden www.bijkatrien.com). Zij zullen zorgen dat de mondkapjes op de juiste plekken terecht komen.
Samenwerking
Het initiatief om anderen te leren om zelf mondkapjes te maken én deze aan mensen te geven die dit nodig hebben, is gezamenlijk opgezet door Huiskamer Bij Katrien, Voor Elkaar Aan De Slag, vrijwilligersnetwerk Galant en gemeente ‘s-Hertogenbosch.