Verhuizing/sluiting Inloopschip en Nivadic- Kentron

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-08-2020 | Gewijzigd op: 03-08-2020
Verhuizing/sluiting Inloopschip en Nivadic- Kentron. Maar wanneer ? 
De twee coffeeshops in de Hinthamerstraat op  nummer 104 Meetpoint en op nummer 159 Chip'n dale, waarvan de bezoekers nog het meest overlast in de straat bezorgen. foto's © paul kriele, 2 augustus 2020.
De stichting Maatschappelijke Opvang bracht samen met de gemeente een nieuwe visie uit over de opvang thuislozen. Achter die visie schuilt als doel doorstroming te verkrijgen van dak-en thuislozen. Dat betekent onder meer dat gezocht wordt naar de sluiting, óf van het Inloopschip in de Hinthamerstraat óf van de opvang van Novadic/Kentron aan de Oranje Nassaulaan. Dat zou pas kunnen nadat voor deze dak-en thuislozen- in kleine groepjes- woningen worden gevonden waar hen -onder financiële en psychische begeleiding- een woonplek wordt geboden. Maar dan wel met gescheiden woonruimten voor verslaafden en daklozen. 
Voor de wooncorporaties ligt hier ook een taak. Maar gezien de woningschaarste is het nog een lange weg te gaan.
Bron: Brabants Dagblad dd. 01082020. 
...
-Boven: Het Inloopschip, een opvanghuis voor daklozen, op Hinthamerstraat 147. Sedert de instelling van beveiligers aan de deur is het veel minder overlast gaan bezorgen.
-Onder: Op Oranje Nassaulaan 8 zit Novadic-Kentron, een opvanghuis voor verslaafden, waarvan de  bezoekers in de omgeving voor overlast zorgen.

foto's © paul kriele, 2 augustus 2020.
...