Glansrijke muzikale start van driedaags 'Zomerterras Helftheuvel'

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-08-2020 | Gewijzigd op: 21-12-2020
Geslaagde start van drie dagen uitwaaien op Zomerterras voor omwonenden Heltfheuvel
Hierboven: Cabaretière Christel de Laat met mede-organisator van het Zomerterras Paul Kagie, die de opening van dit driedaags muzikaal Zomerterras Helftheuvel opende. Onder: Doorkijk naar podium van de flerriverisrede tent bij de Helftheuvel met Cristel de Laat en zanger, entertaner, accoodeonnist Mister Keys. 
foto's © paul kriele, 21 augustus 2020. 

Vrijdagmiddag 21 augustus 2020 opende om half drie de bekende Brabantse cabaretier Christel de Laat met mede-organisator van het ‘Bejaardenhuis voor de Toekomst’ Paul Kagie het driedaags Festival Zomerterras voor ouderen in de Kruiskamp en de Schutskamp.
Christel vlot van tongriem gesneden, is trots op haar provincie Brabant. Vol trots draagt zij ['in deze mooie vlakverdeling]  een jurk in de Brabantse kleuren rood en wit..
 
-Boven: Van de 50 aanwezige oudjes was Job van de Berg uit de Slagen met 91 jaar de oudste bezoeker. Job had zijn buurvrouw uit de Slagen meegebracht.
-Hieronder: Dochter Nicole van de jongste aanwezige [51 jaar] uit Empel, die bovendien ook nog een keertje met een speaker de bingo won. Rechts mede -organisator Errol van de Berg. 
foto's © paul kriele, 21 augustus 2020.

In die fleurig aangeklede tent achter het Helftheuvel winkelcentrum traden tot en met zondag 23 augustus 2020 elke middag, in twee shifts bekende lokale artiesten op voor eenzame ouderen uit de buurt. Maar er waren ook ouderen bij uit de Slagen. De oudste Job van de Berg was 91 jaar en de jongste 51 die met haar dochter uit Empel was overgekomen. Daar zijn alle dagen de de optreden voor driekwart uitverkocht en zelfs een keer helemaal. Het maximum is vanwege de coronacrisis steeds 50 personen.
Beelden van de gezellige middag met zanger, accordeonnist Mister Keys.Keys bracht songs uit de goede jaren 70 80 en 90 onder wie Fats Domino [Blue barry hill], Danny Vera, Wim Sonneveld [Het Dorp], Armando, Vader Abraham [Het kleine café aan de haven] . Onder: Mede-organisator Henk Engel [l.] en Errol van de Berg [rechts].
foto's © paul kriele , 21 augustus 2020.
 

Mooi weer leuke artiesten en twee consumpties gekoppeld aan de entree van € 2,50 en een bingo met mooie prijzen. Wat wil je nog meer..?. De organisatie de Buurtvereniging Helftheuvel en de stichting Bejaardenhuis voor de toekomst is dit een van de activiteiten en faciliteiten die zij de ouderen rond de Helftheuvel willen aanbieden. Zoals dat vroeger was in een bejaardenhuis, maar dan beter en efficiënt, zoals afleiding [een Zomerterras, brunches], boodschappendienst, toezicht [dokterspost nabij en een conciërge in de flats] en wat al niet meer. Met als doel de eenzaamheid van de ouderen in Kruiskamp en Schutskamp te doorbreken. Er wonen zeker meer dan 3.000 ouderen in de buurt.

De zo gevatte Christel de Laat liet deze boodschap nog even door de motor achter het Bejaardenhuis voor de Toekomst zeggen. Daarna was er volop bij de leeftijd van de ouderen muziek van zanger/accordeonist Mister Keys, een bingo en een klein hapje tot slot.
 
Opa van de Berg met kleinzoon Errol in de elleboogtwist.
Middenin Christel de Laat die met haar optreden en slinkse opmerkingen veel succes had.


foto © paul kriele, 21 augutus 2020.
.......................................................


Bericht van 14 augustus 2020: Voor ouderen wonend rondom de Helftheuvel:  drie dagen Zomerterras  met muziek en bingo

Op 21, 22 en 23 augustus 2020 opent op de Helftheuvel in de open lucht [wel overdekt] een zomerterras met muzikanten en activiteiten gericht op de senioren in de Helftheuvel en omgeving [Kruiskamp en Schutskamp]. Dit grootscheeps [voor € 2,50 toegankelijke] festival is een idee van de organisatie Buurtvereniging De Helftheuvel en het  'Bejaardenhuis voor de Toekomst', die al een boodschappendienst en een zondagmiddagbrunch in de Helftheuvel organiseerde. Doel van die organisatie is de eenzaamheid van de ouderen in de buurt te doorbreken.

In die drie dagen [21, 22 en 23 augustus]  zijn er telkens op de middag  twee shows gepland. Daar treden zangers open en er is een bingo en één gratis consumptie. Christel de Laat, Mister Keys Matthijs en Hans Freie hebben al hun medewerking toegezegd.
De organsatie volgt de richtlijnen van RIVM en er kunnen per show maar 50 bezoekers worden toegelaten.
>>>Meer info: Hans Kieft  op 06 13707737.

Terug naar boven