Moustafa Makhlouf wint de Toegankelijkheidsprijs 2020

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-10-2020 9 oktober 2020 •
.....................
................Moustafa Makhlouf [r.]  wint de Toegankelijkheidsprijs 2020

Algemeen Personal coach Moustafa Makhlouf is de winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2020. Deze prijs is voor de organisatie of persoon die zich buitengewoon inzet voor toegankelijkheid, bereikbaarheid en/of gebruiksvriendelijkheid. Vooral voor mensen met een fysieke, zintuiglijke, psychische en/of verstandelijke beperking. De winnaar ontving de prijs tijdens de Week van de Toegankelijkheid van 5 t/m 9 oktober 2020
. Drie genomineerden
De genomineerden waren helden van organisaties of waren personen die zorgen dat mensen met een beperking kunnen meedoen in de samenleving. De drie genomineerden van 2020: Kringloopwinkel Gemini in Rosmalen, BAS Uitzendbureau,  Personal coach Moustafa Makhlouf .

Moustafa Makhlouf die  de wisseltrofee  persoonlijk van wethouder Ufuk Kâhya ontving:  “Haantje de Voorste” en een cheque ter waarde van € 3.000,-. De wisseltrofee is waardevol omdat deze is gemaakt door Gerard Boers. Hij had zelf een beperking en is helaas inmiddels overleden aan de spierziekte ALS.
Personal coach Moustafa Makhlouf traint vol enthousiasme mensen met een beperking. Moustafa probeert echt te begrijpen hoe het is om een beperking te hebben. Zo heeft hij bijvoorbeeld 24 uur een afgeplakte skibril gedragen om te ervaren hoe het is om blind te zijn. Met zijn inlevingsvermogen helpt hij mensen met een beperking om ook te trainen. Dit doen ze in een reguliere sportschool. Waardoor er contact is met andere sporters. Sporten met een beperking wordt zo normaal. En het wordt zichtbaar wat mensen met een beperking juist wél kunnen. Dat is waarom de jury Moustafa Makhlouf tot winnaar heeft gekozen.
Bekijk op Youtube of Facebook de video over de prijsuitreiking en de winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2020.
Bijzondere vermelding Sherina de Jong krijgt postuum een bijzondere vermelding. Sherina was lichtverstandelijk beperkt en woonde bij Cello. Zij kwam op voor iedereen met een beperking door het gesprek aan te gaan met anderen. Zij was open en direct en sprak daardoor met directeuren en zelfs minister de Jonge. Sherina zei altijd: “Wij zijn allemaal verschillend, maar wij willen wél gelijkwaardig behandeld worden.” Dit jaar is Sherina helaas op 25 jarige leeftijd overleden.