Raad in meerderheid motie vr minimum uurloon van 14

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-12-2020 | Gewijzigd op: 09-12-2020
Gemeenteraad neemt motie aan voor uitbetaling  minimumloon van minimaal €14. Voorstanders van demotie:  SP, Bosch Belang, PvdA, Bossche Groenen,  50+. Groen Links  Leefbaar en GewoonGeDreven en de PVV.  De  tegenstemmers waren  VVD, CDA, D66 en Rosmalens Belang.
.......................
De sporthal Maaspoort waar de raad sedert kort vergadert.
foto© thomas hoogeboom, 8 december 2020.


Bericht van 10 november  2020 Aanbieding petitie minimum loon
Oranjegalerij Stadhuis: Aanbieding van petitie die pleit voor minimum uurloon van €14. Rechts Wethouder Huib van Olden en links Rob Hoogeboom en middenin Thomas Hoogeboom. foto's © rob bots, 10 november 2020.

Bericht van 10 november 2020 Aanbieding petitie die pleit voor minimum uurloon van € 14
Slogan 'Sta op  Voor € 14 '
Maandag 9 november 2020 overhandigen actievoerders van Voor14 samen met FNV een petitie aan wethouder Huib van Olden.
Voor het stadhuis roepen zij het gemeentebestuur op om zich uit te spreken voor een verhoging van het wettelijk minimumloon naar € 14. 

Om die eisen kracht bij te zetten, overhandigen zij aan wethouder Huib van Olden een petitie die inmiddels door meer dan 300 Bosschenaren is ondertekend.

Actieleider Rob Hoogeboom: ‘Het coronavirus laat zien dat thuiszorgmedewerkers, schoonmakers en distributiemedewerkers ons land draaiende houden. Bijna 1 miljoen mensen in een vitaal beroep verdienen echter bitter weinig. Zij moeten het doen met een inkomen van minder dan €10 bruto per uur. Ook in de gemeente ’s-Hertogenbosch is deze groep groot en wordt die alsmaar groter. Met Voor14 zorgen wij dat de welvaart eerlijker verdeeld wordt’.
Voor14 is een initiatief van vakbond FNV. Doorheen heel het land staan inmiddels actievoerders op, die onder de vlag van Voor14 strijden voor een eerlijkere verdeling. Het is een groeiende beweging die solidariteit en gelijkwaardigheid als grondwaarden heeft. 

De petitie ‘Sta op Voor14, wordt op maandag 9 november om 16.15 uur in het stadhuis aan  wethouder Van Olden overhandigd in aanwezigheid van andere politieke partijen.

Terug naar boven