Corona 2021: Eerste stille weekeind in binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-01-2021 | Gewijzigd op: 04-01-2021
 
Commotie ontstond er zondagmiddag 2 januari 2021 op het Stationsplein waar een man de politie , dioe het plein afzette,nogal bezig hield.

foto © bastionoranje, 3 januari 2021.
.........................................................

Fotograaf Henk van  Esch wandelde op zondag 3 januari 2021, het eerste weekeind van 2021, door  de binnenstad. Op een demonstratie tegen corona na, was het er erg stil.
Ook was er nog enig tumult doordat een in een auto gevluchte man omringd door agenten enige tijd het Stationsplein bezet hield. Dat incdent werd door een politieheli  bewaakt. Maar fotograaf Henk van Esch werd door de politie afgeraden  er foto's van te maken. 
.....
Mannen en vrouwen in witte overals en wit gemutst, alspof het asbest bestrijders waren liepen zondag 3 janauri 2021 door de binnenstad. Het bleek een protest tegen coronamaatregelen te zijn: 'Coreleme  gaat over naar Corona' was de kreet.
foto's © henk van esch, 3 januari 2021.
....

Horeca en oliebollenkramen
 
.....
De oliebollenkramen op de Markt en de
Parade [Brinksma] en de kerstversiering  van de horecazaken daar en een hondje dat daar even pauseert.onder de kerstboom op de Parade.


 
................
De visboeren op de Markt. onder wie Jan Krol en koffiedrinken buiten bij De Druif [r.] .
Rechts: Een tekst  bij Hart van Brabant [l.] .


foto's © henk van esch, 3 januari 2021.
 
....
Wandelaars [boven], waaronder ook een enkele toerist [hieronder [l. en re.] bij o.a. Huis van Bosch op Markt 29 en  een controleur van Go-sharing van de groene scootertjes [l.]  
Onderaan: De torens van de St.Jan en de Protestantse kerk en een toeristengezinnetje  dat onderweg  is van Kaatsheuvel naar de Sint Jan [r.-onder]. 


foto's © henk van esch, 3 januari 2021. 


Terug naar boven