Circulaire tafels uit straatkunst/ Jack Mikkers veilingmeester

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-02-2021 | Gewijzigd op: 08-02-2021
Burgemeester Jack Mikkers bood op de vwiling een duet te zingen met John de Bever aan.
foto © henk van esch, 2020.

Leden van Kings of Colors hebben de straakunst van het weekeind  van  zaterdag 30 en zondag 31 januari 2021 omgedoopt tot circulaire tafels. Die worden geveild op www.allerallereerste.nl 
Lockup tafel. Voorbeeld van de tafels die eerder de geplunderde winkels beschermden.. De idee van de veiling komt van Broed. De allereerste bieder wordt de eigenaar van deze herinnering aan een onrustige avond in Den Bosch.

Dat idee van panelen naa tafels komt van Bureau Kade met architect Ivo van den Thillart, die de beschilderde houten panelen die tegen de geplunderde winkels hangen, een tweede leven wil geven.Samen met Spark Maker Zone worden de panelen tot tafels gemaak en aangebdoen aan het initiatief van Jaap Klink en Melvin Oomes: de allerallereerste.nl
 
Openbare veiling door burgemeester Jack Mikkers en als bieder wethouder Jan Hoskam.
ernaast van Broed en initiatiefnemer van allerallererste.nl Jaap Klink en Deborah Stahlecker.Op achtergond Melven Oomes.
Onderaan: Mede organisator Marielle van den Berg.

foto's © henk van esch, 5 februari 2021. 
 
Bij de veiling hadden zich al meer dan 70 Bossche ondernemers aangesloten onder wie
Arjan van  der Laak van Jij en ik en Peter van Jheronimus. [zie hieronder].
-Boven:Arjan van der Laak van Jij en ik.
-Hieronder: Peter met een biertje in zijn café Jheronimus.

foto's © henk van esch, 5 februari 2021.Bericht van 31 Januari 2021 Kings of Colors heeft meeste panden opgeknapt. Ook Primera weer  met een fleurrijke uitstraling 
 
Ook de nogal zwaar getroffen winkel Primera in de Visstraat ziet er aan de buitenkant weer fleurig opgesmukt uit. foto's © henk van esch, 31 januari 2021.


Bericht van 30 januauri 2021 Opknappen van de van houten schotten voorziene winkelpanden door Kings of Colors.
Leden van Kings of Colors hebben zaterdag 30 januari in de binnenstad de winkelpanden met houten schotten voor de ramen met kleurrijke taferelen opgeknapt.
Hinthamerstraat:  De panden van Clevers zonwering en daar tegenover op nr.170 van Black Tie kwamen als eerste aan de beurt. Voor Black Tie maakte Miesjel van Gerwen het ontwerp en zette het op de schutiting. foto's © henk van esch, 30 januari 2021. 

De Bagatelle op de hoek Hinthamerstraat/Gasselstraat 
Restaurant Bagatelle op de Hinthamerpromenade gaf met haar flinke winkelruiten nogal wat werk te doen.Maar het karwei trok dan ook veel bekijks. Daar was onder meer Fleur Blom actief. foto's © henk van esch, 30 januari 2021.

Primera in de Visstraat op de hoek met de Brede Haven
Het sociale gebaar richting de Bossche ondernemers van de leden van Kings of Colors door een cameraman vastgelegd.  Onderaan Het winkelechtpaar Maaike en Guido Neuféglise van Primera geïnterviewd voor de foto-impressie van Kings of Colors. Een van de kunstenaars was Merel Pouwels die de deur deed. foto's © henk van esch, 30 januari 2021.
........................


Bericht van 29 januari 2021: Komend weekeind gaan leden van Kings of Colors winkelpanden met schotten voor de ramen, kleurrijk opfleuren.
Bossche kunstenaars kanppen de binnenstad op. Dat is hun antwoord op de vernielingen in de binnenstad. Met hun daad willen zij de ondernemers een hart onder de  riem steken en de binnenstad weer kleur geven.

Ook in Rosmalen werden dicht getimmerde panden van wat kleur voorzien. 
Rosmalenaar Miel Moonen en dochter Mel gingen dinsdagavond al  aan de slag.Onder meer cafetaria 't Voske, de Likkepot, Wim Kok foto en een schoonheidssalon kregen een frissere aanblik.
Hinthamerstraat 170.
Black Tie een van de panden waar houten schotten bescherming moesten bieden tegen
een nog naderend geweld. 


foto © jan-henk van
ieperen, 26 januari 2021..
..........................................

Het initiatief om de binnenstadwinkeliers moed in te spreken komt van Jan-Henk van Ieperen, artistiek leider van King of Colors die samen met  Frank Willems en Fleur Blom dit karwei gaan oppakken. In overleg met de Ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch gaan zij de komende dagen aan de slag de dicht getimmerde winkels te verfraaien met bij de stad passende kunstwerken.

Foto's op social media zijn welkom. Maak dan gebruik van de hashtag #usingwallstobuildbridges.
Als de kunstwerken weer van de gevels worden verwijderd  worden ze middels een veiling te koop aangeboden. De opbrengst gaat naar de deelnememde ondernemers.

Terug naar boven