Bas Plaum middelpunt in actie rond spierziekte ALS in Oosterplas

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-08-2021 | Gewijzigd op: 30-08-2021
Bas Plaum als symbool voor actie rond spierziekte ALS in Oosterplas
 


Op bovenstaande foto's Bas Plaum geeft het startschot van de korte 'zwemmarathon' die fans supporters en famillieleden van Bas Plaum zondagmiddag 29 augustus 2021 in de Oosterplas hielden.
Bas met ondermeer Gert Jan en een van Bas' fans en daaronder met zijn vrouw Hetty. Bas en Hetty tonen de oorkonde met het ingezamelde bedrag daarop.
Onderaan een groepsfoto van alle deelnemers.
De actie leverde € 29669,- op bestemd voor de stichting ALS Nederland.

foto's © henk van esch, 29 augustus 2021.
====================================================================

Zondag 29 augustus 2021 werd in de Oosterplas een zwemactie gehouden voor steun aan onderzoek van de spierziekte ALS. De sportieve actie, waar een schare aan fans van Bas Plaum deel nam, leverde € 29. 669 voor de stichting ALS Nederland op. De 54-jarige Bas Plaum lijdt al jaren vanaf 2019 aan deze spierziekte die hem noodzaakt onder meer een rolstoel te gebruiken omdat zijn onderlichaam niet veel meer toe staat. Eerst zouden ze de actie voor ALS in Amsterdam tijdens Swim to fight cancer houden, maar door corona ging dat niet door. Vandaar dat de Oosterplas in beeld kwam. Daar namen zoon Tom en vriendin Nicole als eersten een duik in het niet al te koude zwemwater, gevolgd door een twintigtal supporters van het Team BAS, fans en familieleden van Bas.
De Oosterplas was Bas’ buurt in de tijd dat het bij hem om hockey, zwemmen en tennis ging.

Terug naar boven