Zoeken
Theaterfestival Boulevard wint de Toegankelijkheidsprijs 2021
Printerversie |
Carolie den Adel die namens het Theaterfestival Boulevard de prijs in ontvangst nam. |
Theaterfestival Boulevard is de winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2021. Deze prijs gaat elk jaar naar een organisatie of persoon die zich inzet voor toegankelijkheid, bereikbaarheid en/of gebruiksvriendelijkheid voor mensen met een beperking. Met de Toegankelijkheidsprijs zet de gemeente ’s-Hertogenbosch organisaties en inwoners die zich hiervoor inzetten extra in het zonnetje.
De jury koos uit drie genomineerden Theaterfestival Boulevard als winnaar. Het festival wil iedereen verwelkomen, zowel mensen met als mensen zonder beperking. Hiervoor gaan ze in gesprek met ervaringsdeskundigen. Samen werken ze aan toegankelijkheid van voorstellingen voor mensen met een visuele, auditieve, cognitieve en mobiele beperking. Zo zijn er voorstellingen met gebarentolken. Ook staat in het programma voor wie welke voorstellingen goed te bezoeken zijn. Het uitgangspunt van Theaterfestival Boulevard is ‘gastvrijheid voor iedereen’ en dat maken zij meer dan waar.
Wethouder Ufuk Kâhya overhandigde wisseltrofee Haantje de Voorste en een cheque ter waarde van € 3.000,- aan Coralie den Adel. Zij is een van de mensen die bij Theaterfestival Boulevard werkt aan toegankelijkheid.
Andere genomineerden Uit alle aanmeldingen koos de jury drie genomineerden voor de Toegankelijkheidsprijs. Naast Theaterfestival Boulevard sprongen ook Carlijn Beers en Paul van Gellecom eruit.
Bericht van 15 september 2021 Drie genomineerden voor Toegankwlijkheidsprijs 2021
......................... |
De drie genomineerden voor de Toegankelijkheidsprijs 2021: vlnr: Carlijn Beers, Paul van Gellecom en Coralie den Adel namens Theaterfestival Boulevard. |
De jury koos uit alle aanmeldingen: drie genomineerden. De winnaar wordt bekendgemaakt in de Week van Toegankelijkheid op 5 oktober 2021.
De genomineerden :
*Carlijn Beers is gastvrouw bij de VrijwilligersAcademie073 en een belangrijke ambassadeur voor vrijwilligerswerk en inclusiviteit. Met haar scherpe blik en met het stellen van belangrijke vragen wordt de VrijwilligersAcademie073 steeds meer toegankelijk. Haar positiviteit is inspirerend en het glas is bij haar altijd halfvol. ’s-Hertogenbosch heeft volgens Carlijn veel moois te geven. Carlijn stelt zich in een video op YouTube verder voor.
* Paul van Gellecom maakte van zijn beperking zijn kracht. Door een herseninfarct moest hij opnieuw kijken naar wat hij kon. Dat maakte hem regiocoördinator bij Stichting Niet Aangeboren Hersenletsel Brabant. Ook werkt hij vrijwillig bij andere organisaties. Hij gebruikt zijn eigen kennis en ervaring om anderen met een niet-zichtbare handicap of niet-aangeboren hersenletsel te helpen. Ook Paul stelt zich op een video op YouTube voor. * Theaterfestival Boulevard is elke zomer door heel ’s-Hertogenbosch te bezoeken. Het festival wil bezoekers met en zonder beperking ontvangen. Daarom doen ze er veel aan om toegankelijk te zijn. Zo sprak de organisatie van het festival met ervaringsdeskundigen om samen na te denken over toegankelijkheid. Ook zijn er voorstellingen met doventolken en staat in het programma voor wie de voorstellingen goed te bezoeken zijn.
Coralie den Adel vertelt in een video op YouTube meer over de toegankelijkheid van Theaterfestival Boulevard.
Onzichtbare helden zichtbaar maken
Wethouder Ufuk Kâhya: “We willen personen, organisaties en bedrijven uit ‘s-Hertogenbosch stimuleren om de toegankelijkheid, bereikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid voor mensen met een beperking goed te regelen. We willen een toegankelijke gemeente zijn waar iedereen welkom is en kan meedoen. Met de Toegankelijkheidsprijs willen we de onzichtbare helden die zich hiervoor inspannen meer zichtbaar maken én waarderen.”
Prijsuitreiking Een onafhankelijke jury kiest uit de drie kanshebbers de winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2021. De jury bestaat uit Ufuk Kâhya (wethouder Welzijn ), Moustafa Makhlouf (winnaar Toegankelijkheidsprijs 2020), Huub Poels (oud-directeur praktijkonderwijs), André Megens (directeur Stichting ZET) en Bets de Fijter (ervaringsdeskundige).
De winnaar ontvangt de wisseltrofee ‘Haantje de Voorste’ en een geldbedrag van € 3.000,-. Wethouder Ufuk Kâhya overhandigt de prijzen in de Week van de Toegankelijkheid. Op 6 oktober 2021 wordt de winnaar bekendgemaakt op de social mediakanalen van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.
Terug naar boven