Gemeentelijke subsidie: SDG-vlag van stadhuis gehesen

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-09-2021 | Gewijzigd op: 27-09-2021
Vrijdagmorgen 24 september 201 werd door een groep jongeren  de SDG- vlag vanaf het bordes van het stadhuis gehesen.  Dat gebeurde landelijk bij alle gemeenten. De SDG- vlag onderstreept het nastreven van  sustainable development goals ofwel duurzame ontwikkelingsdoelen. 
Wethouder Ufuk Kâhya bij het hijsen van de SDG-vlag op het bordes van het stadhuis.
foto's © henk van esch, 24 september 2021.

De gemeente gaat deze jongeren die ideeën hebben voor een betere toekomst, subsidiëren. Dat gebeurt aan Sustainable Development Goals, waarin zeventien doelen zijn ondergebracht die zich allen richten om in 2030 van de wereld een betere plek te maken. De doelen richten zich op armoede, gezondheid, onderwijs en schoon drinkwater, maar ook op duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering. zie voor die toelichting de website van SDG Nederland. Voor het aanpakken van deze doelen is het belangrijk om internationaal samen te werken. Door gezamenlijk- overal op de wereld - daaraan te werken kunnen grote uitdagingen zoals klimaatverandering, armoede en gezondheid worden aangepakt.
’s-Hertogenbosch doet mee
“Jongeren hebben de toekomst en via deze subsidieregeling benutten we de talenten van jongeren om ’s-Hertogenbosch en de rest van de wereld groener, gezonder en socialer te maken. Hun ideeën kunnen met deze subsidieregeling realiteit worden” aldus wethouder Kâhya. We ondersteunen mensen die zich inzetten om van de wereld een betere plek te maken. Uiteindelijk hopen we daarmee dat zij ook anderen in ’s-Hertogenbosch inspireren. Dat meer mensen zich bewust worden van hoe je uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis kan aanpakken. Jouw droom voor een betere toekomst Heb jij een idee, initiatief of plan? Dan kan je subsidie aanvragen om jouw droom te realiseren. Zo werken we samen aan een betere toekomst.
Meer informatie of subsidie aanvragen: bezoek pagina Subsidieregeling Sustainable Development Goals.