Fondsen die de bouw van extra tiny huisjes gaan financieren

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-10-2021 | Gewijzigd op: 07-10-2021
Fondsen die de bouw van extra tiny huisje financieren
Tiny Houses op Poeldonk in de wijk Meerendonk.
foto © 16 september 2018 


Een combinatie van ‘fondsen’/ investeerders maakte het mogelijk extra kleine, zgn. tiny houses’, bij zorgcentra te bouwen. Dat is een idee van de Bossche sociale onderneming Butterfly Effect. De bouw wordt gefinancierd door Bossche Investeerders, onder meer de BIF. Voor dat doel hebben beiden een samenwerkingsverband gesloten.
Het achterliggende doel van deze aanpak is dat de woningnood onder jongeren wordt opgelost en tevens dat diezelfde jongeren zich gaan inzetten -op enigerlei wijze- voor kwetsbare bewoners/cliënten van de zorgcentra. Hun inzet verlicht de werkdruk van de professionele zorgverleners.
Bij de Binckhorst in Rosmalen, worden voor Cello drie tiny houses gebouwd. In Brabant  lopen er ook al diverse projecten.
In het Bossche Investeringsfonds zitten zes particuliere investeerders: Abel Slippens van [Sligro], Jos Koster [De Drie Molen], Peter van den Bosch [Van den Bosch Transport] en Mady Goossens [Goossens meubelen]. Ook de gemeente is daarin vertegenwoordigd via de Bossche Investerings Maatschappij.
Bron: Brabants Dagblad dd. 07102021.

*Een voorbeeld van tiny houses is de Meerendonk, waar tijdelijk het 'houten' dorp Minitopia is gerealiseerd Ook tegenover het Pierson College staan dergelijke tiny houses.