75 vluchtelingen uit Ter Apel naar Kasteel Meerwijk

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-05-2022 | Gewijzigd op: 26-05-2022
 
...
Kasteel Meerwijk waar 75 vluchtelingen uit ter Apel terecht kunnen dankzij Wendy van der Valk van Hotel Nuland. foto © henk van esch, 27 november 2020 .

Dankzij Wendy van der Valk van hotel Valk in Nuland kunnen 75 vluchtelingen uit Ter Apel drie maanden terecht in kasteel Meerwijk.
De opvang gebeurt door Van der Valk in samenwerking met het COA en bestaat uit catering, begeleiding en beveiliging van de vluchtelingen.
Het initiatief komt van het COA  naar aanleiding van de oproep van staatssecretaris Van den Burg rond de situatie in Ter Apel.
Het COA zorgt ook voor spreekuren. 
Zoals eerder gemeld is het Kasteeltje Meerwijk onlangs bij een veiling in handen gekomen van Frans Heesen jr., zoon van Heesen sr., eigenaar van Shipyards in Oss. Frans junior is de partner van Wendy van de Valk.Over deze 'move' na een bericht dat  Frans Heesen als nieuwe eigenaar alleen op het kasteel zou gaan wonen, komt het nieuws  toch als bijzonder over. Maar Heesen geeft daar over geen uitsluitsel. Zie veiling  Kasteel Meerwijk bericht dd. 17 mei 2022.