Tijdelijk vluchtelingen in pand Kruisstraat 37 voorheen restaurant

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-06-2022 | Gewijzigd op: 15-06-2022

In het pand Kuirsstraat 37-Karrenstaat 38 zijn intussen achttien Oekraïense vluchtelingen komen wonen gezinnen en alleenstaanden en kinderen. De opvang is een initiatief van Geertje Cousin, operationeel directeur bij de Twee Snoeken, voorzitter van het Netwerk tegen Armoede in Den Bosch en mede-oprichter van Quiet.Den Bosch.
Het voormalige pakhuis, [later restaurant] is al enigszins verbouwd tot appartementen en een gemeenschapsruimte. De groep vluchtelingen is afkomstig van hun eerste opvang in Nederland,  een kantoorpand aan de Bruistensingel.

Bericht van 13 juni 2022 Opvang vluchtelingen in pand Kruisstraat 37-Karrenstraat 38
De gemeente gaat het [dubbel] pand Karrenstraat 38-Kruisstraat 37 tijdelijk vrij maken voor de opvang van Vluchtelingen. Dat blijkt uit een aanvraag 'omgevingsvergunning''voor 'zorgopvang Oekraïnse vluchtellingen'. Het aantal staat daar niet bij en communicatie is in het weekeind afwezig .Het oorspronkelijke pakhuis  van Wertenbroek, was lange tijd in gebruik door het architectenbureau De Twee  Snoeken en vervolgens als restaurant resp. Boudewijn, resp. Balagio en uiteindelijk Nonna. 
In de aanvraag /besluit dd. 31 mei 29022 staat dat de omgevingsvergunning direct in werking treedt. 
..............................
.............................
Bovenaan: Karrenstraat 38 en onderaan Kruisstraat 37.
foto's © paul kriele 14 september 2019 .