Winnaar Toegankelijkheidsprijs 2022: Camiel Derkx

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-10-2022 | Gewijzigd op: 07-10-2022
Winnaar Toegankelijkheidsprijs 2022: Camiel Derkx
.....
De drie genomineerden voor de Toegankelijkheidsprijs 2022 vlnr: Camiel Derkx, Frank Ligthart [namens 't Kwekkeltje] en Clasien Henkes.

In het Bestuurscentrum werd woensdagavond 6 oktober 2022, uit drie genomineerden, de winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2022 gekozen. Dat is volgens de jury Camiel Derkx De jury koos Camiel Derkx omdat hij erg inspirerend is met zijn ideeën, een fantastische kandidaat met veel impact en die indruk heeft gemaakt om de wijze waarop hij het aspect Toegankelijkheid weet toe te passen en te benutten.Camiel Derkx werd beloond met een cheque van € 3.000. 
.........................
Winnaar Camiel Derkx kreeg uit handen van Wethouder Ufuk Kâyha een cheque van € 3.000. foto © paul kriele, 6 oktober 2022.
Camiel, afgestudeerd aan de Kunstacademie, is onder meer maker van het stripboek ‘Mijn gehandicapte broer Jordi en ik’, verwoed Tik Tokker en initiatiefnemer van de inclusieve picknick tafel,waar gehandicpaten met een rolstoel kunnen aanzitten. Ook was Camiel met die picknicktafel te zien op de Boulevard 2022. Camiels wens is dat hij via een website informatie wil bieden aan jonge mensen met een handicap, 
Camiel bracht zijn broer Jordi mee naar de toekenning.  Jordi  heeft met een geestelijke en lichamelijke handicap te maken. Camiel schreef het stripboek over hun dagelijks onderling contact.
foto © angeline swinkels, 6 oktober 2022.  
 
Links de twee genomineerden die op een 2e en 3e plaats kwamen Clasien Henkes van de fietsmaatjes Maaspoort en Frank Ligthart voor de nominatie namens  't Kwekkeltje aanwezig was. Rechts naast wethouder Ufuk Kâyha Camiel Derkx.
foto© paul kriele, 16 oktober 2022. 
De twee andere genomineerden zijn Clasien Henkes actief met Fietsmaatjes in Maaspoort .Clasien wil graag meer ouderen op de fiets krijgen om daarmee hun moeilijke mobiliteit eens te kunnen doorbreken. Haar wens is nog eens met tien jonge fietsmaatjes een route door en om de stad te  kunnen maken.
De derde genomineerde is ’t Kwekkeltje waarvan Frans Ligthart deze avond de vertegenwoordiger was. De wens van Frans Ligthart is om gehandicapte kinderen met hun ouders of met andere kinderen in ’t Kwekkeltje te kunnen laten zwemmen en samen te spelen. Frans heeft ook een 4 meter lang en 1 meter breed belevingsroute bedacht. Dat is een pad met effecten, geluid voelboxen en bijv. een trampoline.

Ceremoniemeester Paul Hilgers sloot kort vóór de borrel de avond af met een dankwoordje: 'Dankzij jullie zijn we weer dichterbij een inclusieve maatschappij gekomen' . 

Terug naar boven