Zoeken
Opening Entreon: CWI en Uitvoeringsinstelling
Printerversie |
Op Valentijnsdag is aan de Magistratenlaan in het Paleiskwartier het Entreon geopend. Dat gebeurde door Godfried Meijer, directeur van 'de grootste brouwerij van Europa die in Den Bosch staat', aldus Meijer. Bij die opening waren aanwezig burgemeester Rombouts, wethouder Bart Eigeman en sectorhoofd Yvonne Bieshaar. Daarnaast de Vughtse wethouder van Sociale Zaken Martin Schreurs en de directeuren van resp. het UWV Annette Dümig en Rens de Groot [UWV].
De opening spreek samenwerking werd gesymboliseerd door het sluiten van een partnerschap door Gerard Velders, die in het dagelijks leven ook ambtenaar is van de Burgerlijke Stand. De partners CWI, UWV en de gemeenten Den Bosch en ook Vught tekenden symbolisch een contract.
Het Entreon in het achterste deel van het voorste gebouw aan de Magistratenlaan. foto © paul kriele, 14 februari 2006. |
![]() |
Burgemeester Rombouts verwees in zijn toespraak al naar de ludieke openingsceremonie die plaats vond in een speciale tent naast het gebouw. De accommodatie kon maar amper alle 800-900 genodigden bergen. Maar het gebouw is bedoeld voor 'iedereen die de werkgelegenheid een warm hart toedraagt', aldus Rombouts in zijn openingsspeech waarin hij memoreerde dat het een feestdag is omdat op deze Valentijnsdag werkgevers en werknemers een plek hebben om elkaar te ontmoeten, waar economie en arbeidsmarkt aan elkaar geknoopt worden en waar alle private instellingen onder één dak zitten.
Het interieur van het nieuwe gebouw [ontwerp Aswa architectenbureau en Tom Aspel als de bedenker van de indeling],trekt een vergelijking met het Stadskantoor, maar is minder luxe en artistiek, en daarentegen erg functioneel en populair kleurrijk.
Vught heeft voor deze opzet gekozen, aldus de Vughtse wethouder Schreurs van Sociale Zaken: 1. omdat hier in Den Bosch de keuze ligt van de klant. 2. in verband met de regionale aanpak en 3. de Bossche en Vughtse werkgevers en werknemers dit nog mooier plaatje leveren. Schreurs voegde daar nog gekscherend aan toe, dat dit het eerste besluit is in de Vughtse raad dat unaniem is genomen.
![]() |
![]() |
-Rechts boven: Het meer ludieke deel van de openingsceremonie, waarbij de ambtenaar van de Burgerlijke Stand Velders zijn toespraak houdt [l] en hoopte op een langdurige relatie. 'We zien elkaar over 12,5 jaar terug,' aldus Velders. Er werden ook nog cadootjes uitgedeeld. -Boven: Rechts de leden van dit partnerschap die een handtekening zetten. Vlnr Godfried Meijer van Heineken, Rens de Groot van CWI Annette Dümig van het UWV, wethouder Martin Schreurs uit Vught en de Bossche wethouder Bart Eigeman, luisterend naar de feestelijke en soms komische toespraak van de ambtenaar van de Burgerlijke Stand Gerard Velders. foto's © paul kriele, 14 februari 2006. |
![]() |
Na een toast worden enkele cadeautjes uitgewisseld. De gasten ontvingen van wethouder Bart Eigeman 'ter herinnering aan deze mooie dag' een vaas in de vorm van een hart van Cor Unum [ontwerpster Wieke Somers]. En Annette Dümig bood Eigeman het boek 'De verdwijnende hemel' aan omdat '... jij een terriër bent, een doorzetter en omdat het jouw verdienste is', aldus Dümig van het UWV.
Eigeman die sprak over het Entereon, als een 'bank van vertrouwen', zei in zijn toespraak ondermeer dat -na de Sint Jan en de Binnendieze- de sociale zekerheid in Den Bosch een stadspromotioneel item is geworden. Daarbij verwees hij naar Yvonne Bieshaar wiens verdienste ligt in de aanpak van dit aspect werk en werkgelegenheid via een speciaal project 'Work first'. Op die aanpak haakte ook Rens de Groot later in door te stellen, dat het vaak de training of de stage is die werkzoekende er boven op helpt'.
De Groot zei verder nog, dat '...het Entreon het eerste kantoor is in Nederland, waar werkgevers en de branches [inklusief de uitzendbureaus] zo duidelijk aanwezig zij. Den Bosch heeft daarmee een goeie zet gedaan.' Hier in hét Entreon,' aldus Dümig redeneren we niet vanuit de organisatie, maar vanuit de klant met als resultaat werk leveren.'.
![]() |
![]() |
-Hierboven: Opvallend bij binnenkomst is niet dat je met werkbriefjes of controles wordt geconfronteerd maar met werk. Op deze begane grond liggen de 7 expo's. Dat zijn kleine open afdelingen, waar de klant zich - zittend of staand -kan informeren over vacatures. De expo's gaan ongemerkt over in de ruimten waar de uitzendbureaus kantoor houden. -Rechts boven:ks de competentiekamer en rechts een van de ruimten en doorkijkjes op de eerste etage. Daar is ook de beveiliging ingericht, want het pand is dan wel erg doorzichtig. Daardoor biedt het ook veel inkijk in de moderne technieken. foto's © paul kriele, 14 februari 2006. |
![]() |
Het gebouw aan de Magistratenlaan heeft een modern interieur , dwz transparant. 'Dat was ook de bedoeling,'aldus Cees Bouwhof [projectmanager Entreon]. 'We willen de arbeidsmarkt van Den Bosch e.o. transparant in beeld brengen'.
Het ontwerp van het kantoorgebouw is van Aswa architecten en de indeling is bedacht door Tom van Aspel.
-
Op de eerste verdieping vinden de keuringen plaats. Hier zijnde diverse onderzoeks- en spreekkamers. De competentiekamer is een soort testkamer. Niet meer zozeer de ervaring of de opleiding, maar de competentie komt in deze tijd meer in beeld. Daarop richt de werkgever de invulling van de vacature en daarop oriënteert zich een bemiddelaar van het CWI.
Terug naar boven