De Eeterij: Schooljeugd [7+8] fleurt de samenleving op

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-01-2006 Via het project De Uitdaging zijn leerlingen [groep 7 en 8 ] van de bassischolen actief om kinderen gehandicapten, of andere mede-burgers die het moeilijk hebben een pleziertje te bezorgen. Dat gebeurt dmv bijvoorbeeld een sporfdag, iets lekkers maken voor degenen die niet kunnen koken, tegels leggen tegen geweld, oud-militairen een dagje-uit bezorgen of voor kinderen van asielzoekers een speldag organiseren.
Dinsdag 24 januari 2006 kookten enkele leerlingen Djamilla, Kevin, Bart en Cheryl van ’t Mozaïek in restaurant De Eeterij [Brede Haven] voor kinderen die het moeilijk hebben thuis. De eigenaars -Wim en Hanneke- begeleiden de vier bij hun voorbereidingen. Om half één werden de gasten verwelkomd en hen een maaltijd voorgeschoteld. Aan de Uitdaging doen mee, behalve ’t Mozaïek: Meander, Rondeel, Gandalf, Caleidoscoop en Kruisstraat Rosmalen, elk met een eigen initiatief.  
De groep bereidt de tafel voor. Ook allerlei andere details die horen bij het uitnodigen van een gast aan tafel, hebben zij -onder leiding van hun coach Wing Chebong- verzorgd. 
Van de keukenbrigade maken deel uit: vlnr Bart Ploegmakers, Cheryl Schut, Djamilla van Os en Kevin Kreté.Uiterst links eigenaar van De Eeterij Wim Rolvink
.
 
Kiekje uit het restaurant, vlnr. coach Wing Chebong, Kevin Kreté,Djamilla van Os, Bart Ploegmakers, Hanneke van Orten van De Eeterij en uiterst rechts Cheryl Schut.

foto's © paul kriele, 24 januari 2006.
 

In de keuken ging het er af en toe fel aan toe, soms sloeg de vlam in de pan, maar dat hoorde bij het kweken van ervaring in een hectisch restaurantbedrijf.
Op het moment van de foto waren de vier enkele kipfilets aan het bakken. Kort erop stond Bart alvast het fruit voor te breiden voor het hoofdgerecht met vruchten en voor het nagerecht, waarin ook vruchten waren verwerkt.
De groep toont op de foto hierboven de door hen gemaakte menukaart waarop valt te lezen: 
Oma's tomatensoep [met ballen], Kip van de koninklijke familie en een toetje van Tante Bep.

In de keuken heeft Wim Rolvink de vier meegeholpen en aanwijzingen gegeven. Ook Hanneke van Orten van De Eeterij was als gastvrouw in het restaurant een steun en toeverlaat voor de jongens en meisjes van groep 8 van 't Mozaïek.
Het project loopt van A tot Z. Dat wil zeggen: niet alleen het koken, ook het mis en place, het schrijven van de menukaarten, de tafelschikking en het [organiseren van het] ophalen en verwelkomen van de gasten behoort bij 'de Uitdaging ' die de Mozaïekleerlingen op zich hadden genomen.


Terug naar boven