Kerstbuffet voor minima

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-12-2007 Donderdag 20 december 2007 genoten circa 650 minima van een kerstmaaltijd in TheateradParade. Dat initiatief dateert al van 2001 toen burgemeester Rombouts, tijdens Bourgondisch ’s-Hertogenbosch [proeverij], voorstelde dat evenement eens voor deze doelgroep te organiseren.

Linker foto Herman de Bokx [r.] voorzitter van de stichting Kerstproeverij en daarnaast Herber Bosch manager logistiek van KW 1-College. De gasten deden zich te goed aan een gevarieerd buffet met frites, gehakt ballen, erwtjes, rijst en abrikozen en een toetjestafel met puddingen, ijs en fruit.

foto's © paul kriele, 20 december 2007.

Vanaf dat moment kiezen jaarlijks Divers, maatschappelijke instellingen, kerken en de Voedselbank – dit keer - circa 650 personen inclusief 250 kinderen. Dat gebeurt  uit een bestand van 12 à 15.000 minima, die op amusement en eten in het teken van kerstmis worden onthaald. Koning Willem1-College, Sligro, Heineken, Hema, De Drie Mollen, Van Hoeckel en Bourgondisch ’s-Hertogenbosch die een deel van de opbrengst afstaat, zijn enkele sponsors. Bij deze manifestatie werken ook nog eens 100 vrijwilligers mee afkomstig van de instellingen waaronder Vincentius, Divers en het KW 1-College [koks- en restaurantopleiding en studenten afdeling Welzijn].

Deze 7e keer was afgeweken van het stramien en koos de organisatie olv Herman de Bokx voor de echt minima. Deze groep is dan wel vaker aan de beurt geweest, maar kan het slechts rondkomen. Zij kregen voorafgaand aan het buffet olv Herber Bosch [logistiek manager K W 1-College] onder het motto ama-zing [verbazend en meezingend] een amusementsprogramma voorgeschoteld dat onder leiding stond van de Bossche zanger Tonnie Bodar. Na een toespraak van burgemeester Rombouts presenteerde Bodar een reeks van artiesten en zangers [o.a. goochelaar, zangkoor Zilver en het accordeonduo Joop en Mery Meenhorst].
Herman de Bokx viel dit keer de vriendelijke sfeer op en het rustig verloop van deze kerst-inn. 

Amusement was er van Tonnie Bodar, een goochelaar, het Rosmalens zangkoor Zilver [links] en het accordeonduo Joop en Mery Meenhorst uit Engelen [r.]. foto's © paul kriele, 20 december 2007.
Terug naar boven