Huldiging Divers-vrijwilligers

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-12-2007 Divers huldigt vrijdagavond 7 december 2007 ruim 1000 vrijwilligers in het Provinciehuis. De Divers-vrijwilligers worden door gedeputeerde Brigitte van Haaften en wethouder Jetty Eugster toegesproken tijdens een informeel samenzijn. De groep bestaat uit onder meer ouderenhulpen, straatcontactpersonen en thuishulpen.
 
Directeur van Divers, Harry Crielaars, was de gastheer van honderden vrijwilligers die bij Divers werken en uitgenodigd waren voor een huldiging in het Provinciehuis. Daar werden door gedeputeerde Brigitte van Haaften en wethouder Jetty Eugster toespraken gehouden.

De gedeputeerde was blij dat de ruimte van het Provinciehuis voor zo'n ontvangst ter beschikking gesteld kon worden. Het belang van vrijwilligers, hoe klein hun bijdrage ook lijkt, toonde ze aan met het verhaal over Kennedy toen hij het Spece Centre in Houston bezocht, iemand die de vloer aan het vegen was vroeg hij naar zijn idee over de ruimtevaart en die antwoordde dat hij het ook mogelijk gemaakt
had dat die raket de lucht in ging. 

-Boven: Welkom en een compliment van wethouder Jetty Eugster die vanwege de verjaardag van Amalia een kroontje had meegebracht. 
-Midden: het koor van Divers.
-Rechts: Typetje Brekelmans die de toespraak van directeur Crielaars telkens onderbrak. Brekelmans wilde graag vrijwilliger worden bij Divers vanwege de jaarlijks ingebonden agenda ..'

foto's © gerard monté, 7 december 2007.

 
-Boven: Typetje Brekelmans.
-Rechts boven: De voorzitter van het ontvangstcomité van Máxima.  
-Rechts :Harry van de catering Bert van der Loo van Mimestrone doet voor ontvangst voor Máxima. 

foto's © gerard monté, 7 december 2007.
 

 

Wethouder Jetty Eugster had een kroontje voor Maxima d'r dochter meegebracht die dag jarig was. Bij het informele gedeelte sprak ze met een groot aantal vrijwilligers.

Directeur Harry Crielaars kondigde het koor van medewerkers van Divers aan met een grapje dat hij niet kon instaan voor de kwaliteit en evt. gehoorbeschagigingen, enig boe-geroep viel hem toch ten deel. En hij bood na de zang ruiterlijk zijn excuus aan, alles in humoristische stijl.

De toespraak van Crielaars werd onderbroken door een typetje [van Bert van der Loo van Mimestrone], die ooit als vrijwilliger bij Divers had willen komen werken. Als ie zo in de zaal rondkeek had hijdat best gekund. Maar desgevraagd had hij geantwoord dat zijn intrinsieke motivatie daarvoor was dat hij dan elk jaar een ingebonden agenda zou krijgen. Hij bleek het welzijnsjargon overigens uitstekend te beheersen maar het ging toch niet door.
De kleurconsulenten Bea en Bets gaven met het Divers-symbool als staalkaart de aanwezigen een kleedadvies en probeerden dat ook uit, ook bij de wethouder. 

De vrijwilligers werden gefeteerd op een uitgebreide maaltijd en drinken, terwijl de voorzitter van het ontvangstcomité en Harry van de
catering Oranje-cadeautjes uitdeelden.
Uit de hele opzet van de dag bleek de waardering van Divers voor de vrijwilligers.

-Boven: Wethouder Eugster ontvangt een boek met teksten van Nederlandse schrijvers dat samengesteld werd door afgestudeerde studenten van de Kunstakademie. directeur Crielaars, gedeputeerde Brigitte van Haaften en wethouder Jetty Eugster
-Rechts boven: kleurenconsulenten namen de bezoekers onder handen.
-Rechts: Fred Lommers van Prifoto klikte alle vrijwilligers voor een 'foto met een gouden randje'.

foto's © gerard monté, 7 december 2007.


 
Terug naar boven