Vogelvluchtbezoek van minister aan Bossche achterstandwijk

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-03-2008 Minister Ellen Vogelaar was woensdagnamiddag 5 maart 2008 wel geïnteresseerd, maar deed weinig toezeggingen om Bossche achterstandwijken ook te laten meedelen in de geldbuidel van het Rijk. De minister van Wonen, Werken en Integratie kwam naar Brabant, waar zij in het Provinciehuis deelnam aan een congres over bouwen in Brabant. Daarna liep ze door de Bartjes en liet er zich informeren door de wethouders Bart Eigeman en Rodney Weterings en directeur Henk Roozendaal van Brabant Wonen. Met Roozendaal besprak zij de inzet van de corporaties bij wijkverbeteringen en hoorde zij de problematiek aan van de door het Rijk aan corporaties opgelegde winstafdrachten.

In de wijkwinkel de Kiek van de Bartjes had Vogelaar een ontmoeting met welzijnswerkers, bewoners en jongeren.
Passend bij de stad en de wijk was het -ondanks tijdgebrek - een ontspannen samenzijn. Bij de wandeling liet Vogelaar zich op enig moment door de Bossche Ingrid van Herwijnen in de arm nemen en over te halen om de B rede Bossche School te bezoeken. Vanaf het dak van de school had de minister een goed uitzicht op de nieuwbouw in de Bartjes. Ze sprak er ook nog met enkel jonge voetballers.

Met de wethouders Bart Eigeman [Jeugdzaken & Onderwijs & Milieu] en Rodney Weterings maakte minister Ellen Vogelaar een rondgang door de Graafsewijk. Vijf maal de minister lopend door de Bartjes. Hier steekt ze met Ingrid van Herwijnen de Graafseweg over.
Ze ontmoette er ook de bewoners van de Bartjes en sprak met een jong voetbaltalentje. 
Op de achtergrond wethouder Rodney Weterings.

foto's © henk van esch, 5 maart 2008.

 


 Rechts in gesprek met een jonge voetballer.. - foto's © henk van esch, 5 maart 2008.
------------------------


Terug naar boven