Griffie maakt kennis met de wereld van dak- en thuislozen

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-09-2012 Op woensdag 26 september  2012 maken de tien medewerkers van de Griffie Provinciale Staten een stadswandeling onder leiding van ex-verslaafden om de wereld van de dak-en thuislozen beter te leren kennen. Dat uitstapje past in hun personeelsdag, die dit keer in het teken staat van armoede en dak- en thuislozen.

Op die morgen worden zij in de Blokkendoos ontvangen door Mooi zo Goed zo en vrijwilligers van de BOSA-partners (Zelfkrant, SOS Rommelmarkt, Vincentiusvereniging, Pastoraal Uitzendbureau, Humanitas Computerhuis, Jong Actief, Werkcarrousel en Voedselbank).
Na een uitleg over verleden en heden van armoede en armoedebestrijding in de stad, worden ze door de gidsen van Stadswandeling 'De Verscholen Stad' meegenomen voor een wandeling door de binnenstad, die langs verscholen plekken gaat, waar dak- en thuislozen hun dagen doorbrengen, waar zij eten, drinken, slapen en hun afleiding/vertier zoeken. Tegelijkertijd geven de gidsen een inkijkje in hun persoonlijk leven en de achtergronden van het dak- en thuislozen bestaan.