Wethouder Weyers+Jeffrey Wammes hijsen Coming Out-vlag

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-10-2012 | Gewijzigd op: 10-10-2012
Morgen donderdag 11 oktober 2012, op de internationale Coming out-dag hijsen wethouder Jeroen Weyers en de turner Jeffrey Wammes om even over achten de regenboogvlag vanaf het bordes van het stadhuis. De regenboogvlag is het internationale teken van homo's, lesbiennes,biseksuelen en transgenders. De dag is bedoeld ter ondersteuning van het streven naar meer acceptatie van
homoseksuelen.
Den Bosch wil zich ook graag als [koloper-] homovriendelijke gemeente manifesteren en sluit zich dan ook bij de dit internationaal initiatief ter emancipatie van de LGBT-groep aan.

De Bosschenaar Wammes [Flik Flak] neemt de plaats in van Maartje Paumen, de hockeyster die eveneens openlijk voor haar seksualiteit uitkomt. Intussen is deelname door Wammes ook weer komen te vervallen. Die zal wel later op die dag aanwezig zijn in een programma waarin de film Ruben wordt getoond, enm over voortgang van de aanpak 'Koploper Den Bosch homo emancipatie' wordt gesproken. Zie de website van de gemeente.
Voetballers en homoseksualiteit
Morgen ook doet de KNVB een rapport verschijnen over de manier waarop de voetbalbond in de sport wil omgaan met het aspect homoseksualiteit. Het rapport is tot stand gekomen ism COC, de John Blankensteijn [ de stichting is genoemd naar de eerste homo-scheidsrechter], NOS*NSF en de stichting 'Meer dan voetbal'.  

De Coming Out dag werd in 1988 voor het eerst ingesteld door de Mexicaanse psycholoog Robert Eichberg.