Onbeperkt te water met Sint Joris voor jongeren met beperking

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-10-2012 Op uitnodiging van 'Mooi zo Goed zo' organiseert de Zeeverkennersgroep Sint Joris op woensdag 17 oktober 2012 een roei- en zeildag voor kinderen en jongeren met een beperking. De stafleden van Sint Joris gaan met hun gasten roeiend en zeilend de Ertveldplas op.

Na de ontvangst door de Zeeverkenners van ouders en jeugd van de Stichting Bijzonder Gewoon op de landtong bij de Ertveldplas.
’s-Middags zijn 20 jongelui en hun begeleiders van De La Salle te gast bij de Zeeverkennersgroep Sint Joris om er onder leiding van bootslieden van de Zeeverkennersgroep met een lelievlet te gaan roeien en daarna te gaan zeilen. De jongeren mogen om beurten het roer of de fok bedienen.

De La Salle is een specialistisch behandelinstituut voor jeugdigen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek.
'Bijzonder Gewoon' is in 2007 opgericht door moeders van bijzondere kinderen die overal buiten de boot vallen. Uit ergernis over het schrale vrijetijdsaanbod hebben ze besloten zelf activiteiten te gaan organiseren. Hun motto is: onze kinderen zijn dan wel bijzonder maar ze willen wel gewoon meedoen! Door de samenwerking met Sint Joris hebben de kinderen de gelegenheid om te roeien en zeilen, een activiteit die zij zelden kunnen ondernemen.
Zeeverkennersgroep Sint Joris heeft op uitnodiging van Mooi zo Goed zo op zich genomen roei- en zeildagen voor kinderen en jongeren met een fysieke, verstandelijke of sociale beperking te organiseren. In oktober 2010 is een eerste test middag succesvol verlopen.
De Zeeverkennersgroep Sint Joris wordt hierin gesteund door de Vincentiusvereniging, Stichting Bladt Charity en Mooi zo Goed zo.