Jongste telg Buurtborrel Zuidwal/Beurdsestr. Josephine van 3 dagen

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-11-2012 | Gewijzigd op: 07-11-2012
Josphine Hendriks was zaterdag 3 november 2012 de jongste telg van de maandelijkse buurtborrel in café/restauarant ‘De Roode Leeuw’. Geen wereldnieuws maar een uniek feit.
De bewoners van Beurdsestraat, Triniteitstraat, Verwersstraat, Peperstraat, Oude Dieze, Oud Bogaardenstraatje en de Zuidwal houden op elke eerste zaterdag van de maand in hun ‘buurthuis'- De Roode Leeuw’- een buurtborrel. Dat doen ze al zo'n drie jaar.
Van de 80 -100 adressen in de buurt komen er elke maand een kleine 40 opdagen. Ook uit het Voldersstraatje, want daar is het initiatief ontstaan, aldus Willem van den Berg. De haute horlogier  die juist in dat straatje zijn atelier heeft.
De club komt feitelijk voort uit de carnavals-en nieuwjaarsclub van Peter Jorna en wijlen Harry van Rosmalen uit dit pas opgeknapte straatje, dat gelegen is tussen de Verwersstraat en de Zuidwal.Het echtpaar Hendriks met hun tweede kind Josephine genaamd, in buurthuis 'De Roode Leeuw', waar beschuit met muisjes werd rond gedeeld
.
Rechts personeelslid van 'De Roode Leeuw'.

foto © paul kriele, 3 november 2012.
 

Op de buurtborrel wordt met nieuwe bewoners, zoals de Hendriksen kennis gemaakt, wel en wee’s uitgewisseld en gaan de laatste buurtnieuwtjes van mond tot mond. Personeel van 'De Roode Leeuw' zorgt voor wat lekkere tussendoortjes.
Voorheen was de buurtborrel bij Café De Duvel, later de Deugniet verderop op Verwersstraat 55. Maar sedert dat is overgenomen door Leon Forger [‘De Heeren’], is de locatie naar de Hekelsluis verplaatst.
Omdat Josephine zaterdag 3 november ook was meegekomen trakteerde Ton en Annemarie Hendriks-Roefs de aanwezigen op beschuit met roze muisjes.
Overigens gaan Annemarie en Ton Hendriks een deel van hun pand op Verwersstraat 85 verhuren. Lilyan de Bruin zal daar begin volgend jaar aan de slag gaan met haar schoonheidssalon.