Uitslag woonenquete: beter goed leven, dan perfect wonen

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-11-2012 | Gewijzigd op: 27-11-2012
Goed leven is belangrijker dan perfect wonen maar àls er wat te kiezen is, woont de Bosschenaar bij voorkeur in- of vlakbij de binnenstad. Dit zijn de belangrijkste conclusies van de woonenquête die door Paleiskwartier bv in ’s-Hertogenbosch werd uitgevoerd. De straatenquete is een voorschot op ‘wonen in 2020’. Onder de deelnemers is een hippe stadsfiets verloot.

Van de aspecten was duurzaamheid er een van. Alhoewel de ondervraagden gevoelig zijn voor duurzaamheid, prefereren ze toch een eigen wasmachine en -als het kan- een eigen auto [ en goede bereikbaarheid]. Een groene woonomgeving is een wens van velen. Wanneer er extra parkeerplaatsen nodig zijn, ziet de Bosschenaar deze bij voorkeur onder de grond gerealiseerd. 

Verbondenheid en betrokkenheid bij de woonomgeving werd als belangrijk bestempeld in tegenstelling tot een meer  individualistischer maatschappij. Contact met buren en wijkbewoners levert een bijdrage aan woonplezier en levensgeluk. op. Toch kiezen de meesten liever voor een royaal appartement, dan dat extra ruimte wordt vrijgemaakt voor gemeenschappelijk gebruik. 
tv, internet en telefonie worden ook niet graag met medebewoners gedeeld. Net zoals de keuken trouwens. Koken doet de Bosschenaar het liefst in zijn eigen domein.
Dat zijn zo wat uitslagen van de enquete 'Wonen in 2020'. Zie voor volledige uitslag woonwens
Het nieuwe wonen
In de slipstream van WOON-IN 2020 kunnen inwoners van ’s-Hertogenbosch nog verder meedenken over Het Nieuwe Wonen.