Samengaan vrouwenverenigingen 'Vrouwen Nu' en 'KVO'

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-12-2012 | Gewijzigd op: 11-12-2012
..

De grootste vrouwenorganisatie van Nederland, Vrouwen van Nu, onderzoekt met KVO de mogelijkheden om beide verenigingen samen te voegen. Hiertoe tekenden op dinsdag 11 december 2012 de voorzitters van de besturen een intentieverklaring. Het is de eerste stap. In 2013 stellen beiden de definitieve voorwaarden op. Uiterlijk 1 januari 2015 moet de fusie beklonken zijn.

‘Samen staan we sterker’, dat is het uitgangspunt. KVO en Vrouwen van Nu passen goed bij elkaar. Beide verenigingen hebben hun wortels op het platteland. Bovendien streven ze hetzelfde na: met de kracht van vrouwen de leefomgeving versterken én vullen ze elkaar aan als het gaat om de regionale spreiding. De 11.000 leden (150 afdelingen) van KVO zijn voornamelijk in Noord-Brabant en aangrenzende delen van Zeeland en Gelderland actief. Dat zijn grotendeels gebieden waar afdelingen van Vrouwen van Nu (46.000 leden, 525 afdelingen) dun gezaaid zijn.

Door samen te gaan verwachten Vrouwen van Nu en KVO met extra kracht de stem van vrouwen te vertegenwoordigen en wordt de continuïteit gewaarborgd.