Op BBS Ploossche Hof: 23 barstensvolle ideeŽn beloond

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-01-2013 Op maandag 28 januari 2013 hebben in de BBS Haren Donk en Reit aan de Ploossche Hof  23 Bossche inwoners hun vrijwilligersidee voor een panel gepresenteerd. De was inzet: geld te verdienen en daarmee zijn/haar idee uit te kunnen voeren. Daarnaast  was er nog een speciale prijs voor het beste idee voor én door jongeren.
De gemeente organiseert elk jaar een avond omdat ze de inzet van actieve inwoners en vrijwilligers daarmee wil waarderen en hen ruimte wil geven om ideeën uit te kunnen voeren. 

De winnaars van  het 'Vrijwilligersidee 2013'.
vlnr idee van:
de Moestuin, rollatorwerkplaats Oost, Stichting Jong Actief met de jongerenuitwisseling M.O.V.E,
het Ouderennetwerk met MODO, Talent bazaar en Hannes van der Heijden.

De kandidaten mochten in vijf minuten voor een panel met o. a. wethouder Jeroen Weyers, hun idee voorleggen.Uiteindelijk werden er vijf... én een bovenste beste winnaar beloond met ieder een cheque met bedragen die opliepen van 500-10.000 euro.
De gewonnen ideeën
-een ouderenbuurtnetwerk in de wijk waardoor ouderen elkaar ontmoeten en samen bijzondere plekken bezoeken € 2.500].
-Modo, ofwel moeders en dochters, dat gaat zorgen voor maatjescontact tussen moeders die geen of weinig contact hebben met hun kinderen en dochters die hun moeder zijn verloren [€ 2.000].
-een voedseltuin voor vers eten dat bestemd is voor de Voedselbank, waar weinig verse groenten e.d. voor handen zijn [€ 2.500].
-geld voor gereedschap voor de 'Talentbazaar Hambaken. 'Jongeren gaan met dat gereedschap vrijwillig klussen en tuinieren bij ouderen in de wijk.
-he tinrichten van een werkplaats om rollators en rolstoelen op te knappen tbv de Wijkwerkplaats Oost [€ 2.000].
-Stichting Jong Actief ontvangt € 1.500  om onder de noemer M.O.V.E. een uitwisseling tussen Bossche en Europese jongeren te organiseren en daarmee kunnen zien hoe zij zich inzetten in de samenleving.

Voor en door jongeren
Er waren ook twee prijzen voor goede ideeën voor en door jongeren. Ruud Schouten, wethouder van Jeugd en Onderwijs, reikte de prijzen uit. De winnaars zijn Melissa Rombout en Hannes van der Heijden [zie foto uiterst rechts]. Melissa gaat een dag over India organiseren. Het plan van Hannes is een gratis street-art festival, Kings of Colors. Ze krijgen ieder €10.000,- om hun idee uit te voeren. Twee andere genomineerden kregen ook een bijdrage voor hun idee. Het Rodenborch college gaat een musical houden. Groep 7 en 8 van basisschool Sparrenbos maken een wensdoos voor ouderen om leuke activiteiten te ondernemen met de jongeren.
Facebook pagina
Op de Facebook pagina ’s-Hertogenbosch voor Elkaar staat regelmatig informatie die interessant is voor mensen die zich vrijwillig inzetten, zoals actieve bewoners, vrijwilligers en mantelzorgers.


Terug naar boven