Wethouder Schouten heropent Traject op Maat [T.O.M.]honk

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-04-2013 | Gewijzigd op: 26-04-2013
Donderdagmiddag 25 april 2013 heeft wethouder Ruud Schouten aan de Parellelweg [voormalige EKP] het honk van T.O.M. [Traject op Maat] geopend. Dat deed hij samen met de directeur  Tom Peer, en in aanwezigheid van andere coaches en tal van jongeren en betrokkenen bij het project, dat vroegtijdig schoolverlaters terug leidt naar school/werk. Samen trokken zij een doek weg, waarop de namen van de deelnemende jongeren staan. 

Het eerste wat Schouten, na de avond van de raadsvergadering met de interpellatie Bartenbrug zei, was:
´Wat is het fijn om in een vrije omgeving te kunnen staan.´ Waarop er een applaus klonk.
Schouten benadrukte in zijn openingswoord nog eens: ´Het gaat er hier bij T.O.M. om niet wat je moet of zal, maar wat je kunt . Niet meer zorgen voor, maar het weer terugkomen op eigen kracht.´

T.O.M. honk aan Parallelweg:
Wethouder Ruud Schouten en coach Tom Peer trekken het  doek weg zodat de namen van de deelnemende jongeren te voorshcijn komen. 
Schouten zwaait hier voor de zuil met namen met eenT.O.M.-petje.
foto's © paul kriele,  25 april 2013.

T.O.M. zit in lokalen van het voormalig Expeditieknooppunt aan de Parallelweg,  waar jongeren een coach krijgen toegewezen, die hen begeleidt  bij een passende opleiding en het zoeken naar passend werk. De leerling bepaalt zelf hoe dat er aan toe gaat, maar neemt wel deel aan leeraspecten op gebied van sport, theater, communicatie,  geldzaken en creactiviteit. Hierdoor ontstaat er tevens een structuur in de dagbesteding. 

Er zijn diverse les/ en praktijklokalen, zoals hier voor creativiteit. foto´s © paul kriele, 25 april 2013.

 zie ook de  TOM site


Terug naar boven