Jongeren-Startersbeurs: Op zoek naar de juiste werkervaring

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-06-2013 | Gewijzigd op: 05-06-2013
p 5 juni lanceerde Huib van Olden, wethouder van arbeidsmarktbeleid, de website van de Startersbeurs*. Jongeren en werkgevers kunnen vanaf nu terecht op www.startersbeurs.nu/s-hertogenbosch. En op de Facebook pagina Startersbeurs
’s-Hertogenbosch.

Voor jongeren is het vaak moeilijk om aan een baan te komen. Zij hebben geen werkervaring terwijl bedrijven dat wel belangrijk vinden. Met de Startersbeurs hebben jongeren de kans om een start te maken op de arbeidsmarkt.
Bij de start van een site voor aankomend jonge startende ondernemers reikte wethouder Van Olden twee cheques uit om zes maanden werkervaring op te doen, zowel aan een jonge ondernemer als aan de werkgever die hem gelegenheid biedt die werkervaring op te doen. 

*Startersbeurs
De Startersbeurs is een regeling voor jongeren van 18 tot 27 jaar die geen baan kunnen vinden. Met de Startersbeurs kunnen MBO, HBO en WO schoolverlaters 6 maanden relevante werkervaring in hun vakgebied opdoen. Zij krijgen hiervoor 500 euro per maand. Ook is er geld beschikbaar voor extra scholing. In Tilburg, Rotterdam en Lelystad blijkt de Starterbeurs al met succes te werken.

Jeugdwerkloosheid
De afgelopen jaren nam het aantal werkzoekende jongeren sterk toe. Huib van Olden legt uit waarom het belangrijk is om in actie te komen tegen de werkloosheid onder jongeren: “Deze groep jongeren doet in een belangrijke fase in hun leven geen werkervaring op. De sleutel ligt dus bij het blijvend opdoen van werkervaring. En daar biedt de starterbeurs een kans voor.”