15 werkloze jongeren ontvangen certificaat YEP voor baankeuze

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-06-2013 Vijftien werkloze en ook naar werk zoekende jongeren ontvingen vrijdagmiddag 21 juni 2013 uit handen van wethouder Huib van Olden het certificaat YEP. Daarmee kunnen ze duidelijker en zelfbewuster een keuze maken voor een baan.

Wethouder Huib va Olden met de 15 getrainde jongeren.

De training in het  traject ‘Yep!’  was bedoeld om hen  zelfvertrouwen, daadkracht en ondernemerschap bij te brengen. 
In zes maanden tijd werken jongeren aan hun kwaliteiten en zelfvertrouwen en leren om te gaan met obstakels. Het doel is dat ze na het traject uitstromen naar werk of school. Het is bedoeld voor werkloze jongeren die niet goed weten wat ze willen, of die tegen allerlei belemmeringen aanlopen.

Op vrijdag 21 juni hadden de deelnemers een intensieve week achter de rug. De bijeenkomst was een mijlpaal: na het maken van toekomstplannen gaan de jongeren aan de slag om deze plannen waar te maken. Met trots hielden ze een presentatie over hoe ze hun toekomst vorm gaan geven. Huib van Olden, wethouder van arbeidsmarktbeleid, sprak zijn waardering voor deze jongeren uit.
Het ‘Yep!’-traject is één van de instrumenten die de gemeente inzet in de strijd tegen jeugdwerkloosheid. Het richt zich vooral op jongeren met een uitkering.