FC Den Bosch hangt regenboogvlag uit op Coming Outdag

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-10-2013 | Gewijzigd op: 12-10-2013
Vrijdagmorgen 11 oktober 2013, heeft wethouder Jeroen Weyers  bij stadion van FC Den Bosch de regenboogvlag gehesen. Daarmee is de Bossche club een van de eerste professionele voetbalorganisaties die op Coming Out Day de regenboogvlag uithangt. De ceremonie was ook een teken van het accepteren van seksuele diversiteit bij de club. 
De veelkleurige vlag blijft t/m  de eerstvolgende speeldag [maandag 14 oktober] hangen, wanneer FC Den Bosch in eigen huis MVV Maastricht ontvangt.

Wethouder Jeroen Weyers hijst, in het bijzijn van diverse belangstellenden, selectiespelers en de staf van FC Den Bosch, samen met aanvoerder Benjamin van den Broek, de regenboogvlag. Links: Wethouser Weyers en rexhts aanvoerder Benjamin van den Broek.
foto's © henk van esch, 11 oktober 2013.

De regenboog vlag werd gehesen door FC Den Bosch-aanvoerder Benjamin van den Broek en wethouder Jeroen Weyers, die zich namens de gemeente ’s-Hertogenbosch actief inzet voor de acceptatie van homoseksualiteit. Daarna werd er verder gesproken in de Businesslounge van BrainWash Stadion De Vliert onder leiding van gespreksvoerder Martijn van der Zande van de NOS. Aan het woord kwamen FC Den Bosch-aanvoerder Benjamin van den Broek, Cyriel Triesscheijn, algemeen directeur van RADAR en Jan van Velthoven, voorzitter COC Noordoost Brabant.

Instelling anoniem meldpunt homoseksuele voetballers
Aanvoerder Benjamin van den Broek opperde spontaan het idee om “een meldpunt op te richten, waar homoseksuele voetballers zich anoniem kunnen melden. Zodra er een grotere groep zich heeft aangemeld, kunnen zij besluiten om als groep naar buiten te treden”. De toevalligheid wil dat dit meldpunt reeds in oprichting was en vanavond officieel door de KNVB wordt gelanceerd.

Jeroen Weyers, refereerde naar de titel 'Meest Gastvrije Stad, een kwalificatie die hij verbreedde naar gastvrijhheid voor de eigen inwoners. 'Laat dit het startsein zijn voor die gastvrijheid. Iedereen moet zich welkom voelen,' zei Weyers. Ik ben FC Den Bosch dan ook heel dankbaar dat zij hierin het voortouw nemen.”

Bekijk ook het interview van FCDenBosch.tv met Peter Bijvelds, Interview BijveldsTerug naar boven