Armoede-estafette van staatssecretaris Jetta Klijnsma o.a. Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-10-2013 | Gewijzigd op: 17-10-2013
Staatssecretaris Jetta Klijnsma [Sociale Zaken en Welzijn] komt morgen 17 oktober 2013 naar Den Bosch. Dat past in haar estafette langs diverse steden in 't land, die ze tussen maandag 14 en zondag 20  oktober bezoekt.
Ivm haar portefeuille informeert zij zich over initiatieven van gemeenten, maatschappelijke organisaties en burgers op het gebied van armoedebestrijding en schuldhulpverlening. Bij die ontmoetingen staat als specifiek thema de positie van kinderen in arme gezinnen, de ‘nieuwe armen’ en de rol van vrijwilligers in armoedebestrijding centraal.
Het kabinet heeft extra geld uitgetrokken om armoede- en schuldenproblematiek aan te pakken. Dit jaar gaat het om € 20 miljoen, volgend jaar om  € 80 miljoen en vanaf 2015 is  €100 miljoen extra beschikbaar.

Jetta Klijnsma [PvdA]
staatssecretaris Sociale Zaken en Welzijn.

Den Haag en Rotterdam stonden in het begin van deze week op het programma.
Den Bosch
Op de Wereldarmoededag op donderdag 17 oktober bezoekt Klijnsma Den Bosch en heeft daar  's morgens vroeg een gesprek met makers en verkopers van de Zelfkrant [Tolbrugstraat]. Daarna bezoekt zij  het sociaal restaurant en de kringloopwinkel  van Vincentius in de Havenstraat.
Rond het middaguur woont zij  aldaar een budgetcursus voor ZZP-ers bij.

Woensdagmiddag 17 oktober doet zij Tilburg aan. Vrijdag brengt Klijnsma een bezoek aan Leeuwarden en Zwolle. Zaterdag  19 oktober oriënteert zij zich in Almelo en Arnhem.