Bliksemstages van BBS-leerlingen bij Rombouts en Van Lanschot

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-10-2013 | Gewijzigd op: 29-10-2013
 Maandag 28 oktober j.l. gingen 8 leerlingen van basisschool Nour op Bliksemstage bij de Bossche burgemeester Ton Rombouts. Dat was tevens de officiële start van JINC Brabant: een non-profit organisatie die kinderen uit achterstandswijken op weg helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt.  ‘Founding fathers’ Ricoh en Van Lanschot, ondersteunen met geld en met medewerkers di tintiatief.

Leerlingen van de Kruisboeilijn bezochten  voor een stage Mark Boelhouer,  CEO van Ricoh en later ook de kantoordirecteur Franken van Van Lanschot. 

Leerlingen van de Kruisboeilijn  brachten maandag 28 oktober 2013 een bliksemstage bij de CEO van Essent Mark Boelhouwer.
Leerlingen van BBS Nour bezochten  maandag 28 oktober 2013 burgemeester Ton Rombouts, die hen rondleidde door het bestuurscentrum.

Een Bliksemstage is een kort bedrijfsbezoek, waarbij leerlingen in de leeftijd van 10-12 jaar kennismaken met verschillende beroepsmogelijkheden binnen een bedrijf, en in dit geval met de werkzaamheden van de Burgemeester, CEO en kantoordirecteur. Leerlingen gaan met hen in gesprek en mogen hen het hemd van het lijf vragen. Bovendien steken ze ook zelf de handen uit de mouwen om te ervaren hoe het werkt.

Over JINC
JINC helpt jongeren uit achterstandswijken op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt; door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en workshops over ondernemerschap. Hiermee worden jaarlijks ruim 25.000 leerlingen van de basisschool en het vmbo bereikt. Het doel is een juiste studiekeuze, minder kans op schooluitval en beter zicht op werk dus minder schooluitval.