’EET met je hart’: per dineetje een euro !

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-11-2013 | Gewijzigd op: 15-11-2013
Eén euro per dineejte. Dat moet kunnen. De idee is van de in Boxtel geboren Babs van Geel, nu woonachtig in Utrecht.
Babs stelt dat het toch echt mooi is om een beetje van je geluksgevoel te delen met mensen die in eenzaamheid leven.
Uit die gedachte kwam de stichting ‘EET met je hart’ voort.  Den Bosch, Vught en Rosmalen kunnen er tussen 21 november 2013 - 21 januari 2014 kennis mee maken.

 


Burgemeester Ton Rombouts gaat als lid van het comité van aanbeveling van 'Eet met je hart', zich inzetten voor de doelstelling: eenzame ouderen wat afleiding te bezorgen. 


foto © paul kriele, 27 maart 2013.

De stichting staat onder meer op de bres voor kwetsbare ouderen door sociale en culturele activiteiten mogelijk te maken.
De werking van het project stoelt op een vrijwillige bijdrage van één euro, die komt bij de rekening na een avondje-uit in een van de deelnemende restaurants. 100% gaat naar nauwkeurig geselecteerde projecten tegen eenzaamheid !

In Utrecht vond eerder een succes volle start plaats [12.000 euro], die gesteund werd door  enkele Utrechtse BN'ers, onder wie Claudia de Breij, Maarten van Rossem en Barry Atsma. 

Bossche actie
'Aan de komende actie in Den Bosch en Vught doen 46 restaurants mee,' zo vertelt de plaatselijke BN-er Karin Lammers en.. 'burgemeester Rombouts doet op 21 november a.s. de aftrap samen met de ambassadeurs Marc Lammers, Albert Verlinde  en burgemeester Roderick van der Mortel.'
Meer info via  www.eetmetjehart.nl