Vrijwilligersbijeenkomst: Op zoek naar financiering

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-12-2013 Op netwerkbijeenkomst van  ruim 1.000 vrijwilliegers op 2 december 2012 in de nieuwe BBS op de Meerendonk, was het  thema sponsoring en financiering. Op de inspirerende ontmoetingsavond wisselden veel enthousiaste vrijwilligers en betrokkenen kennis en ervaring uit.

Netwerkbijeenkomst van vrijwilligers
in de nieuwe BBS op de Meerendonk/Zuid II.

Bezoekers namen deel aan één van de vier workshops. Er waren workshops van Galant, Whise, Mooi zo Goed zo en de fondsenwerver van de gemeente. Ook deelden Bij Katrien, Tafeltennisvereniging Vice Versa ’64 en Speeltuin ’t Kwekkeltje hun ervaringen op het podium.
'Het is belangrijk dat vrijwilligers goed zijn toegerust om hun activiteiten uit te voeren. En dat ze er plezier in blijven houden. Want de inzet van vrijwilligers is hard nodig, nu en in de toekomst, ' aldus wethouder Jeroen Weyers.

Volgens Mark Wolbert van Whise wordt ‘verenigen’ het woord van 2014. Verenigen gaat verder dan verbinden. Het gaat over samen werken aan een droom. Organisaties leerden dat zij eerst in de spiegel moeten kijken. Dan pas kunnen ze een goed verhaal naar buiten brengen. Het is de kunst om goed te formuleren wat jouw organisatie een ander te bieden heeft. Lukraak een geldbedrag vragen, heeft niet zoveel zin. Wees duidelijk over hoe je het geld wilt besteden. En laat naderhand ook zien dat je dit hebt gedaan.

digitale markt
In januari 2014 start een nieuwe digitale marktplaats 'Platform073', waar Inwoners, vrijwilligers, organisaties en bedrijfsleven hun vraag en aanbod op talent, dienst en materiaal kunnen uitwisselen.


Meer over de netwerkbijeenkomsten en specifiek over de avond van 2 december 2013 [v/a 9 december]
www.s-hertogenbosch.nl/vrijwilligers