RTL Late Night doet aangifte van vernieling

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-05-2014 | Gewijzigd op: 13-05-2014
Programma RTL late Night in Americain verstoord:
Het was nog net te zien dat een man op een tafel sprong. Meteen draaide de camera weg. Het bleek dat een orderverstoorder door zijn sprong enige schade had aangericht [glaswerk]. Maar  tv-presentator Umberto Tan zei in de uitzending van RTL Late Night heel geruststellend: ' Er is wat omgevallen,  maar het valt verder wel mee. ' 
Er werd in het programma niet meer op teruggekomen, maar aan de gezichten en onrust van/bij de toeschouwers viel de consternatie af te lezen. Ook klonk er buiten een sirene.

Het ANP meldt dat  'RTL Late Night aangifte heeft gedaan van vernieling tegen de man die maandagavond de live uitzending verstoorde. Iemand uit het publiek sprong plotseling op een tafel waardoor een aantal glazen sneuvelde en de tafel beschadigd raakte. De actie van de 23-jarige Amsterdammer leidde tot behoorlijk wat consternatie tijdens de show.

De man werd door de beveiliging in de studio in het Amsterdamse American Hotel snel overmeesterd en overgedragen aan de politie. Hij zat dinsdagochtend nog vast en wordt later op de dag verhoord.
De politie laat weten dat de man na verhoor waarschijnlijk met een proces-verbaal naar huis wordt gestuurd. Zijn motief is nog onduidelijk,
aldus het ANP-bericht.
Tan zei wel na de uitzending: 'Bewaking en politie hebben snel en kordaat ingegrepen..'.