Inbreng op drukke Kunst & Kitsch Brabants Museum deskundig belicht

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-05-2014 | Gewijzigd op: 15-05-2014


Brabantzaal
Groepsfoto van een sessie met kunst & kitschklanten en twee conservatoren.


foto © bymarjo, 12 mei 2014.

Maandag 12 mei stond Het Noord Brabants Museum in het teken van Kunst & Kitsch.  AVROTROS maakte opnamen in het museum voor een tv-uitzending najaar 2014.
Op dit uniek en een beetje exclusief evenement kwamen 900 bezoekers af, al of niet met een groot of klein kunstwerk. Dat werd beoordeeld en van commentaar voorzien door deskundige conservatoren. Ook Paul van Roosmalen, indertijd met kunsthandel Borzo aanwezig in Den Bosch, behoorde tot de personen die de bezoekers te woord stonden. Elk van hen mocht maar maximaal drie stuks inbrengen.

Het Noordbrabants Museum
De nieuwe editie van Kunst & Kitsch voor najaar 2014 trok 900 bezoekers met allen wel een of twee kunstwerken, die ter beoordeling aan deskundige kunstkenners werden voorgelegd.

foto's © henk van esch, 12 mei 2014.

Een woordvoerster van het museum kon niet alles vertellen, want ten eerste houdt de AVROTROS zelf de communicatie in eigen hand en worden de gegevens van deze editie van Kunst & Kitsch bewaard tot aan komend najaar. 
'Maar,' zo zegt zij, 'het liep erg gesmeerd en het ging er ook heel aardig aan toe. Het was heel duidelijk dat AVROTROS  de locatie, de organisatie en daarmee het draaiboek erg professioneel in de klem had.'